123kotisivu

Paikallisesta visiosta kansainväliseksi yritykseksi, joka on luotu kasvamaan

123kotisivu perustettiin Kööpenhaminassa vuonna 2003, veljeksien Morten ja Jacob Elkin toimesta. Heidän visionsa oli luoda markkinoiden hyödyllisin ja käyttäjäystävällisin kotisivujen rakennustyökalu. Heidän simppeli bisnesideansa ja periaatteensa oli antaa netin käytössä kokemattomillekin kansalaisille mahdollisuuden saada elämäntyönsä, yrityksensä tai henkilökohtaisen bloginsa internettiin.

Tanskalainen asiakaskunta laajeni nopeasti kansainväliseksi, kiitos loistavan datakäsittelyn, laajan kokemuksen kehitystyöstä sekä erittäin mukautuvan yritysidean. Vain vuosi aloittamisen jälkeen, 123kotisivu lanseerasi englanninkielisen sivustonsa, kohdeyleisönään Amerikkalaiset. Kivenkova osaaminen käyttäjäkokemuksen parantamisesta ja sitoutuminen yritysmallin toimivuuteen ovat tehneet 123kotisivu malliesimerkin kasvavasta laatuyrityksestä.

Vuonna 2012 123kotisivu vastaanotti A -sarjan sijoituksena 1,7 miljoonaa euroa kansainvälisen kasvun rakentamiseen. Sijoituksen takaa löytyy IT -alan yrittäjä Kaare Danielsen, jonka oma firma Jobindex on Tanskan suurin työnhakusivusto.

Nopea kansainvälinen kasvu vain jatkuu. Sivuistamme löytyy nyt lokalisoidut versiot jo koko Pohjoismaissa, Ranskassa, Espanjassa, Italiassa, Hollannissa, Belgiassa, Sveitsissä, Itävallassa, Luxembourgissa, Englannissa, Puolassa, Tsekissä, Kreikassa, Turkissa, Portugalissa, Brasiliassa, Kanadassa, Venäjällä, Indonesiassa sekä Malesiassa – ja lisää versioita tulee koko ajan.

Vuonna 2015, 123kotisivu vaihtoi Premium -bisnesmallista Freemium -bisnesmalliin, antaen asiakkaillemme mahdollisuuden aloittaa palvelussamme ilmaissivuston. Tällä hetkellä noin 400.000 uutta 123kotisivu sivustoa luodaan joka kuukausi, ja yli 20 miljoonalla on jo omat 123kotisivu kotisivut.

Yrityksen liikevaihto ylittää 10 miljoonaa euroa, ja asiakaskuntamme kattaa tällä hetkellä noin 95 000 tilaajaa ympäri mailman. Vuosi 2017 tuo tullessaan entistä laajemmat suunnitelmat.

AJATTELUTAPAMME

Käytettävyys ja sen parantaminen ovat tärkeimpiä päämääriämme. Emme tavoittele täydellisyyttä. Sen sijaan korostamme leikkimisen tärkeyttä. Tuotteemme käyttämisen tulee olla kuin leikkimistä – helppoa, hauskaa ja jännittävää. Sen tulee olla hyödyllistä ja siitä on voitava oppia uusia asioita. Tämä periaate ohjaa myös työntekoa yrityksessämme.

Pyrimme luomaan ilmapiirin, jossa luovuus kukoistaa ja erikoiskyvyt pääsevät oikeuksiinsa. Koska yrityksen johdossa on kaksi fyysikkoa ja koska ketterät kehittämismallit ovat toimintamme perustana, tietojen käsittely ja älykäs soveltaminen ovat meille jokapäiväistä kauraa. Asetamme korkeat tavoitteet, mutta työskentelemme kuin ryhmä hyviä kavereita. Uskomme, että haasteet tekevät työstä hauskaa ja että kehittyminen ja kasvaminen ovat jo itsessään tavoitteita.

Tieteellinen lähestymistapa ja käyttäjäystävällisyys ovat sydäntämme lähellä. Tämä on meidän tapamme toimia.