TARMON HOMMELIT

🙃NOME
Tarmolla on plakkarissa AVO3- tulos. Se on äärettömän riistaviettinen ja itsepäinen koira. Jo LT -tuomari sanoi, että en tule koskaan saamaan siltä käteen ensimmäistäkään riistaa eli ei koekoira todellakaan. Joten olen äärettömän ylpeä siitä, että sillä on edes se AVO3 -tulos🤭. Tarmo rakastaa markkeeraamista ja linjoja. Ainoa vaan, että se tuntuu tietävän paremmin kuin ohjaaja missä riista milloinkin on ja ratkaisee tehtävän itse. Lisäksi sen luovutusongelma nostaa päätään nimenomaan kokeessa, varmaankin palkka ohjaajan jännityksestä!

🙃NÄY:t
Tarmo on FI MVA ja Ruotsista sillä CK, PU5. Tarmo ei juurikaan " perusta" näyttelykehistä. Se on vanhaa linjaa kuten tyttärensäkin Tytti. Mitään ei liikaa ja kaikkea sopivasti. Tarmon keltainen väri on ihanan syvän tumman keltainen, joka vuodenajan mukaan saattaa näyttää jopa punaiselta.

🙃MEJÄ
Tarmo ei ole koskaan käynyt kokeessa tässä lajissa. Johtuen emännän innottomuudesta. Sen sijaan se kyllä on käynyt käytännön jäljellä jäljestämässä haavoittuneita hirvejä. Tarmo on lähes ilmavainuinen kokonaan. Kerran tai kaksi kesässä teen harjoitusjäljen koiran mieliksi!
                         🙃KÄYTÄNNÖNMETSÄSTYS
Tarmoa käytetään sorsanpyynnissä noutavana koirana, lähinnä merellä.. asumme merikaupungissa. Haavakkoja tietenkin myös etsitään.. tai isäntä ja koira etsii . Pienpetoeläinten jäljestys kuten näätä ja kettu kuuluu myös Tarmon tehtäviin.
🙃TOKO
Tarmolla on TOKOsta ALO3 tulos. Sen ongelma siinä on ettei sen kanssa sitä oikeastaan koskaan ole sen kummemmin treenattu. Liikkeet se osaa ja vanhemmiten jopa tarjoaa niitä väliin, varsinkin seuraamista!
🙃VEPE
Tarmo kisaa VEPEssä AVOluokassa. SIeltä on plakkarissa AVO3 x1, osallistuimme v. 2011 2 x kokeeseen. Tulospäivänä oli todellakin koiranilma! Tarmon ongelma on VEPEssä vienti. Jos NOMEssa luovutusongelma tässä toisinpäin.. se antaa vientiesineen minulle eikä halua antaa sitä muille tai sitten se tappaa sitä rantavedessä eikä aiokkaan viedä sitä mihinkään ... Tosin Tarmo on nopea uimaan  ja vahva koira vetämään venettä ja hukkuvaa aallokossakin.