Kesä parhaimmillaan.

Arabella-kärhö kukkii uskollisesti koko kesän. Elokuussa parhaimmillaan. (Nyt on jo lokakuun 17:sta päivä 2016. Muistellaan silti vielä mennyttä elokuuta. Muutamat kukat kukkivat vieläkin, kun syksy on ollut lämmin.)
Rohtosuopayrtti (Saponaria officinalis) on vanha perinnekasvi, joka tuskin puuttuu minkään maalaistalon pihalta, ellei sitä ole onnistuttu hävittämään. Se oli välillä epäsuosiossa, kun on niin kova leviämään. Se on vaatimaton, kaunis ja tuoksuu hyvältä. Tervetuloa takaisin!
Keltaliljat jatkavat hetken kukintaansa vielä elokuun alkupäivinä.
Tarha-alpi, keltasauramot ja unikot kukkivat. Tiikerililjojen nuput ovat vasta kasvamassa.
Oppium-unikoiden aika alkaa olla ohi, mutta vielä se joskus putkahtaa esiin puutarhan piristeeksi.
Mäkimeirami houkuttelee perhosia. Kukahan tämä vierailija on? Olisiko haapaperhonen? Sillä oli niin kiire pakoon, ettemme ehtineet lähemmin tutustua!
Punakärsämö on siankärsämön (Achillea millefolium) punakukkainen lajike. Se kukkii koko kesän ja on elokuussa komeimmillaan. (Kukkii vielä tätä kirjoittaessani 17/10 -16) Sillä on kivoja lempinimiä: Tuhatlatva, pellonvanhin ja kuperkeikkaheinä!
Kultapallojen kulta loistaa.
Elokuun kukkia.
Rusopäivänlilja (Hemerocallis fulva) on myös syyskesän kukka. Sekin on vanha perinnekasvi, jota on kasvatettu jo 1800-luvulla. Kukka kestää vain päivän, mutta niitä tulee koko ajan lisää.
Väriminttuja ja suopayrttejä navetan ikkunan alla.
Punahattu houkuttelee hyönteisiä. Eikös tähän olisi vielä mahtunut muutama mehiläinen lisää?
Muutamat ruusut kukkivat vielä, mutta kiulukat alkavat jo olla pääosassa.
Tämän ruukkuhortensian sain Kirstinpäivälahjaksi. Siitä saakka se on kukkinut ja kukkii vieläkin vain väriään vaihtaen. Nyt eletään jo lokakuun loppupuolta. Mitenkähän saisin tämän "aarteen" säilymään ensi kesään?
Komea maksaruoho ja perhoset juhlistavat syksyn päiviä. Samanlaisia kuvia on tässäkin blogissa jo useita, mutta takaan, että nämä kukat ja amiraali ovat tämän kesän satoa! Katso, siinä on mehiläisiä myös ja kuka mahtaa piilotella amiraalin siiven takana?

Kirjoita uusi kommentti: (Napsauta tästä)

123kotisivu.fi
merkkiä jäljellä: 160
OK Lähetetään.
Katso kaikki kommentit

| Vastaa

Uusimmat kommentit

29.09 | 15:39

Satavuotias "Salkkari" on niin iso lehti, että tuskin se tämmöisiä julkaisisi."Sadansanan" juttuni kyllä kelpasi.

...
29.09 | 14:23

Aimarii, parasta vointia sinulle toivon ja hyvää syksyä.
Syksy tuli tännekin, kukat vie, mutta ruskaa on nyt meilläkin.

...
26.09 | 15:52

Sinun puutarhasi kukoistaa. Iloa on katsella upeita kukkaistutuksia. Kesä on ollut täällä pohjoisemmassakin ihan ok, minä itse en niinkään. Ehkä syksy parempi

...
26.09 | 10:08

Oletko koskaan ajatellut julkaista näitä muistojasi paikallisessa lehdessä? Tämäkin muisto ansaitsisi sen ja sieltä joku löytäisi lukeakseen.
Kaunis muisto

...
Tykkäät tästä sivusta