Kirjoituksia kuvien kera.

Ajelimme täältä Varsinais-Suomesta kohti Hämettä. Forssan jälkeen pienempiä teitä myöten Tammelassa sijaitsevaan Honkamajan metsäpuutarhaan. Tiet kulkivat halki kauniiden mänty-ja koivumetsien. Mutkaisiakin olivat. Mäkiä laskettiin alas ja kohta taas noustiin korkeammalle. Pientareilla kukkivat horsmat, karhunputket ja monet muut kukat. Uuden elämyksen koimme perille päästyämme. Metsän rinteeseen olivat puutarhan omistajat rakentaneet polkuja kuusien ja katajien lomaan. Omalta tontilta löytynein luonnon laattakivin he olivat polut päällystäneet ja jyrkkiin paikkoihin rakentaneet portaat. Helppo siellä oli kulkea. Polkujen varsilla kasvoi alppiruusuja, saniaisia ja muita varjossa viihtyviä kasveja, mutta myös muutamia nyt kukkivia ruusuja. Sitten, kaikkein korkeimmalle, melkein tyhjän päälle, oli isäntä rakentanut ison, kaksikerroksisen majan. Kattokin siinä oli kuin jossain Japanissa koristeellisen räystään ansiosta. Eipä sieltä olisi malttanut lähteä, mutta vielä oli tarkoitus yhteen paikkaan ehtiä. Sitten alkoi ukkonen melkein kohdalla jyristä ja sataa. Jätimme kivan paikan. Läheltä löytyi ruokapaikka ja siellä sopi sadetta pitää, kun jo nälkäkin oli! 

 

Viereisessä pienessä kuvassa vasemmalla "Mielikki, metsänemäntä" ja keskellä "Tapio, metsänhaltija".

Ryhmäruusut olivat kukintansa alussa ja aivan täynnä nuppuja. Kohta tässä kukkii todellinen ruusujen meri.

Lepolan puutarha löytyy Koski TL-n Huovintien varrelta. Se on perustettu entiseen hiekkakuoppaan. Ison lammen rannalle. Saarikin siihen mahtuu. Järveksi sitä pitää kutsua. Paljon on pitänyt työtä tehdä, kun järven rannalle puutarhan puolelle on betonista valettu käytävä. Myös entisen sorakuopan reunat on laattojen avulla porrastettu. Kaikkialla oli ihania puita, pensaita ja köynnöksiä kukkimassa. Hyötymaatakaan ei ollut unohdettu.

Usein vanhojen hiekanottopaikkojen ohi kulkiessa tulee ikävä olo, kun kaunis harju on rumaksi pilattu. Luonto sen aina korjaa, vaikka aikaa kuluu.Vuosien päästä ei kulkija tiedäkään, että kohta joskus on korkeampi ollut. Kun oikeat ihmiset paikalle osuvat ja toimeen tarttuvat, voi sen paratiisiksikin muuttaa. Näin ovat Lepolan ihmiset tehneet!

Isäntä esittelemässä istutuksiaan.

Sunnuntaina 7/7 -19 olivat monet puutarhat ympäri Suomen avoinna vierailijoille. Mekin lähdimme jo aamusta matkaan, että ehtisimme käydä monessa paikassa. Jo ennen virallista avoinnaoloaikaa tulimme tänne naapuripitäjän, Koski Tl-n, entiselle Verhon koululle. Koulun piha oli muuttunut ihanaksi puutarhaksi, jota iloinen isäntä meille esitteli. Hän kertoi uusista suunnitelmistaan, joita koko perheen voimin jatkuvasti toteutetaan. Pienimmätkin ovat mukana. Puutarha onkin tehty paljon lapsia ajatellen. Nyt jo se oli upea paikka ja mitä onkaan, kun tämä perhe siellä edelleen touhuaa?  

Uusimmat kommentit

29.05 | 20:03

Kiitos sinulle kauniista sanoistasi.Ihanaa kesää sinulle ja rakkaillesi!

...
29.05 | 09:16

Silloin "Kirsti kusihousu" pelkäsi ja häpesi, mutta Nyt Olet Tämän Hienon Blogin Herkkä ja Rohkea kirjoittaja. Kiitos tarinoistasi ja kauniista kuvista :)

...
28.04 | 22:30

Kiva, jos tykkäsit. Laulu ja laulaja ovat minusta niin hyvät, että tulee kuunneltua useaan kertaankin.Kiitoksia kommenteistasi!

...
28.04 | 22:24

Pääsiäinen oli kaunis ja koko viikko sen jälkeen lämmin, yli +20 astetta. Nyt taitaa tulla yöksi hallaa, tai pakkasta. Vappuiloa teillekin sinne pohjoiseen!N

...