Kirjoituksia kuvien kera.

Eräs lapsuuteni joulu.

 

Olin kuusivuotias. Joulu oli tulossa. Äitini oli vakavasti sairastunut. Vain taitavan tohtori Olli Kärjen leikkauksen avulla hän jäi elämään. Pitkään sairaalassa oltuaan äiti pääsisi jouluksi kotiin. Naapurin emäntä , Helga-täti, oli meillä isän apuna karjaa hoitamassa ja ruokaa laittamassa.

Tuli jouluaatto. Olimme Helga-tädin kanssa siivonneet tuvan ja koristaneet isän tuoman kuusen. Kinkku oli uunissa ja pulla tuoksui. Odotimme äidin tuloa. Vihdoin ajoi pirssi-auto pihalle. Vielä kalpea, mutta iloinen äiti oli kotona ja meillä oli kaikki hyvin taas. Se on varmaan elämäni paras joulu ja äidin saaminen kotiin paras joululahjani. Mitään muita lahjoja en odottanutkaan. Tiesin jo joulupukin olevan satua. Elimme välirauhan aikaa. Juuri oli ollut sota ja kaiken aikaa pelkäsimme sen jälleen alkavan. Kaikesta oli pulaa. Kuitenkin sitten illalla, kun jo olimme syöneet jouluaterian, sain kaksi pakettia. Toisessa oli isän ostama kaunis, punainen villatakki. Siinä oli mustat napit ja niissä napeissa valkoinen villakoiran kuva. Toinen paketti oli pieni. Siitä löytyi kaunis rasia ja äidin ainoa koru, helmet. Tutut ne minulle olivat. Usein olin niitä ihaillut. Nyt ne olivat minun. Ei ollut äiti kauppoihin päässyt, eikä käsitöitäkään sairaalassa voinut tehdä. Lahjan hän tahtoi tytölleen antaa. Surullisen syksyn jälkeen meillä oli taas oikea joulu.

 

(Myöhempinä vuosina pidimme äidin kanssa näitä helmiä molemmat sen mukaan, kumman asuun ne paremmin sopivat.)

Kirjoita uusi kommentti: (Napsauta tästä)

123kotisivu.fi
merkkiä jäljellä: 160
OK Lähetetään.

aimarii | Vastaa 07.01.2022 21.49

Voin hyvin kuvitella joulun odotuksen ynnä joulun tunnelmat. Eräs oma lapsuuteni joulu, joka pysyy aina muistoissa, oli kuitenkin surullinen.

Nummentonkija 08.01.2022 15.09

Voi, olet joutunut kokemaan surullisen joulun. Tästä minun joulustani tuli kuitenkin onnellinen, vaikka toisin oli käydä.

Katso kaikki kommentit

| Vastaa

Uusimmat kommentit

22.05 | 22:50

Tämä "Metsässä tuulee" on yksi lempirunoistani. Kertoo kevään tulosta niin ihanasti.

...
22.05 | 22:50

Meiltä jo viimeisetkin lumet häipyivät, mutta vielä on kylmiä tuulia.

...
22.05 | 22:48

Pian ne sinne varmasti tulevat ja sitten kevätkin teille taas kohisten. Ihanaa kevätaikaa sinulle Aimarii!

...
22.05 | 22:38

Tämä "Metsässä tuulee" on yksi lempirunoistani. Kertoo kevään tulosta niin ihanasti.

...
Tykkäät tästä sivusta