Kirjoituksia kuvien kera.

Metsäpuutarha Tammelassa.

Ajelimme täältä Varsinais-Suomesta kohti Hämettä. Forssan jälkeen pienempiä teitä myöten Tammelassa sijaitsevaan Honkamajan metsäpuutarhaan. Tiet kulkivat halki kauniiden mänty-ja koivumetsien. Mutkaisiakin olivat. Mäkiä laskettiin alas ja kohta taas noustiin korkeammalle. Pientareilla kukkivat horsmat, karhunputket ja monet muut kukat. Uuden elämyksen koimme perille päästyämme. Metsän rinteeseen olivat puutarhan omistajat rakentaneet polkuja kuusien ja katajien lomaan. Omalta tontilta löytynein luonnon laattakivin he olivat polut päällystäneet ja jyrkkiin paikkoihin rakentaneet portaat. Helppo siellä oli kulkea. Polkujen varsilla kasvoi alppiruusuja, saniaisia ja muita varjossa viihtyviä kasveja, mutta myös muutamia nyt kukkivia ruusuja. Sitten, kaikkein korkeimmalle, melkein tyhjän päälle, oli isäntä rakentanut ison, kaksikerroksisen majan. Kattokin siinä oli kuin jossain Japanissa koristeellisen räystään ansiosta. Eipä sieltä olisi malttanut lähteä, mutta vielä oli tarkoitus yhteen paikkaan ehtiä. Sitten alkoi ukkonen melkein kohdalla jyristä ja sataa. Jätimme kivan paikan. Läheltä löytyi ruokapaikka ja siellä sopi sadetta pitää, kun jo nälkäkin oli! 

 

Viereisessä pienessä kuvassa vasemmalla "Mielikki, metsänemäntä" ja keskellä "Tapio, metsänhaltija".

Kirjoita uusi kommentti: (Napsauta tästä)

123kotisivu.fi
merkkiä jäljellä: 160
OK Lähetetään.
Katso kaikki kommentit

| Vastaa

Uusimmat kommentit

12.11 | 19:11

En oikein usko, että kannattaisi. Kiitos, Aimarii, kun pidät sitä kelvollisena! Olet itse niin hyvä, oikea kirjailija ja runoilija.

...
12.11 | 19:03

Olen kiitollinen, kun sain elää niin hyvän kesän. Jospa saisimme taas talven jälkeen uudenkin. Sinä, minä ja muutkin!

...
12.11 | 18:52

Suli pois seuraavana päivänä. Nyt meillä ei ole lunta lainkaan, eikä pakkastakaan. Toivottavasti edes jouluksi tulisi ja talveksi. Teillä on kaunista.

...
12.11 | 18:46

Täällä on nykyisin paljon kauriita. Saa olla varovainen autoillessa. Ovat ne kauniita pihalla, mutta joskus syövät "kiellettyjä" kasveja.

...
Tykkäät tästä sivusta