Kirjoituksia kuvien kera.

George Will`on tarhakurtturuusu, joka on jalostettu Kanadassa 1939. Suomessa se on löydetty Vuosaaresta ja saanut siitä nimen täällä.

Talven yli hyvin säilyneet ruusupensaat availivat nuppujaan. Ihan toiveidemme mukaisesti sateet ja poudat eivät tänäkään kesänä niitä kohdelleet. Ensin olivat kovat helteet ja kukinta jäi lyhyeksi. Kuivuuskin taisi kiusata. Nyt sitten sataa joka ainut päivä. Ruusujen kukat nuokkuvat vettä tippuen maata kohden. Kun aurinko välillä pääsee paistamaan ja kuivaa terälehdet, alkavat kukatkin taas loistamaan. Kun ei sade ole yhtämittaista, on kovin sateenarka Mustialanruusukin, Minette, kestänyt ihmeen hyvin. Isommat nuput eivät jaksa aueta, mutta pienemmät, vielä kiinni olevat aukeavat, jos vain poutaa kestää vähänkin pidempään. Ihmeellistä, ne kukkivat, vaikka ei meillä viime viikoilla yhtään kokonaan sateetonta päivää ole ollut!

Sointu on jo kasvanut isoksi pensaaksi.
"Härjänhäntä" , maitohorsma (törö edessä) pyrkii myös ruusujen joukkoon. Kyllä se kauniina luonnonkukkana siihen sopiikin. Pitää vain rajoittaa hiukan sen innokkuutta.
Joka kesä se jaksaa ilahduttaa meitä monta viikkoa.

Uusimmat kommentit

eilen | 22:04

Kiitos, Airi kommentistasi! Kiva, että tykkäät kukistani. Iloisia kesäpäiviä sinulle!

...
eilen | 18:45

IHANIA Kuvia ruusuista ja muista kukkasista. Tykkään kovasti

...
12.07 | 15:01

Kiitos!

...
12.07 | 14:58

Kiitos, Aimarii, kun jaksat kommentoida, vaikka sinulla on blogiystäviä niin paljon!
Toivottavasti saamme lämpimän ja kauniin loppukesän tänne ja sinne pohjois

...