Kirjoituksia kuvien kera.

Pian alkavat pajujen kissat pörhistyä täyteen kukintaansa.
Neiti Kevät on tullut Saloon ja tänne Raatalan "kaupunginosaan". Ensimmäiset kukat ovat jo löytyneet.

 

Tämän löysin kerran, kauan sitten meidän vintin perukoilta. Kiikutin sen alas ja kysyin isältäni, mikä se mahtaa olla. "Sehän on Koskin suutarin naskalivakka", vastasi isäni ja kertoi sitten, mitä tiesi suutarista: "Suutari Koski eli vuosina n.1865- n.1915. Hän asui ja teki suutarin töitä lähellä Raatalan kylän keskustaa ensin mökissä nyk. Mäenrannan paikalla ja myöhemmin "Henttan tuvassa" Töyrylän mäellä. Hänen vaimonsa nimi oli Manta. Hän kulki myös taloissa jalkineita tekemässä ja vakassa säilytti työvälineitään. 
Koski oli ollut 3 vuotta asepalvelusta suorittamassa Venäjän vallan aikana ja oli arvoltaan aliupseeri. Hänellä oli kapitulanttisopimus Märynummen reservikomppaniassa, mutta kun hän ei tervehtinyt siviilipuvussa olevaa professori Zettermannia, joka oli reservikomppanian lääkäri, hän menetti, tai luopui sotilasarvostaan. 
Kun Suomessa pidettiin maaliskuun 15-16 pv 1907 ensimmäiset valtiolliset vaalit, joihin kaikki, myös naiset, saivat osallistua, seisoi suutari Koski koko vaalipäivien välisen yön kivääri (bertaani) kädessä Raatalan äänestysalueen vaaliuurnaa vahtimassa. 

Hän oli myös innokas kettujen metsästäjä.

Aurinko paistaa ihanasti ja ilma on kuiva, hiukan pakkasen puolella. Lumi , se vähäkin, on häipynyt lähes kaikki. Pakko on uskoa, ettei tämän kummempaa talvea taida tulla. Ei tule kuvia huurteisista puista, eikä hohtavista hangista. Laitetaan sitten kukkasia taas! Kohta jo kylvöaikakin tulee!

Uusimmat kommentit

13.03 | 10:36

Postaukseni jälkeen tuli lunta melkein yhtä paljon, kun ennenkin tänä talvena. Se on sulanut melkein kaikki. Aurinko paistaa nyt. On keväistä. Kohta kukat herää

...
13.03 | 10:29

On tosiaan helppohoitoinen ja kova leviämään. Kurissa pidettävä myös.

...
13.03 | 10:25

Ovat sen valkeat kukat herttaisia ja harmaat lehdet kauniita. Minä yritän vähän pitää sitä "ojennuksessa".

...
13.03 | 10:21

Tove on kaunis ruusu. Keltaiset heteet vielä korostavat kaunista punaväriä.

...