Kirjoituksia kuvien kera.

Sassa Natalia on Pirjo Raution jalostama tarhakurtturuusu. Suurikukkainen ja niitä täynnä. Nimen sille hän oli antanut pojantyttärensä mukaan.

Taisi tulla taas ruusujen kesä. Talven yli ne selvisivät ihan vaurioitta. Oksat olivat elossa latvaan asti ja tulivat täyteen nuppuja. Usein talvi palelluttaa oksien kärjet ja joskus koko pensaan maahan saakka. Kun ne ovat omajuurisia, eivät ne kokonaan kuole, vaan kasvattavat uudet oksat. Saman vuoden oksilla kukkivat ehtivät vielä kukatkin kasvattamaan.Nyt ei talvivaurioita ollut ja juhannus-ja suviruusut tulivat ihan täyteen kukkia. Linnanmäen kaunotar ehtii aina ensimmäisten joukkoon, mutta kiirettä pitivät muutkin. Nyt ne kukkivat jo melkein kaikki. Ensimmäisten kukat jo ovat kuihtuneet ja kuihtumassa. Kun niin kauniin ja kuuman juhannussään saimme, on  sen hintana nopea kukkien kuihtuminen. Ei se kivaa olisi ollut palellakaan! Vielä on uusia kukkia tulossa ja muutamat ruusut kukkivat syksyyn saakka. Monenlaista tuholaista niissä näyttää olevan, sekin kuivuudesta johtuen. Kunpa eivät kovin pahaa aikaan saisi. Että kesä säilyisi "ruusujen kesänä!"

Pienessä kuvassa kukkii meidän pieni luonnonruusu, metsäruusu.

Juhannusruusu takana on täydessä kukassa, suviruusukin ehti jo samaan iloon.
Linnanmäen kaunottaresta on kasvanut jo iso pensas.

Uusimmat kommentit

08.06 | 19:47

Niinpä kai ja sitten vuoden keskiarvo onkin normaali. Kyllä minä aina ihmettelen sitä vauhtia, millä kevät ja kesä teille tulee.

...
08.06 | 19:43

Keltainen on tarda, eli parvitulppaani ja violetti tarhakylmänkukka, joita saa taimistoista. Ruotsissa Gotlandissa niitä kasvaa jo luonnonvaraisinakin.

...
08.06 | 19:39

Minä tykkään siitä. Se on kaunis ja kukkii pitkään.

...
06.06 | 16:58

Joku tarkoitus täytyy olla toukokuun lumilla. Ehkä piti hidastaa vain kevääntuloa.
Nyt on jo meilläkin kesä!

...