Kirjoituksia kuvien kera.

Kauriit korjaavat puutarhan viimeiset omenat. Kukat oli tuotava sisälle pakkasta pakoon. Vaahtera ei vielä malttanut pudottaa lehtiään.

Jälleen on kesä meiltä "karannut" muistojen joukkoon. Syksykin ihanine ruskapuineen ja pensaineen. Kohta jo talviaika tulossa. Tänään taisi olla kovin pakkanen täällä etelässäkin, 6 astetta. Kohta lauhtuu. Ei meillä marraskuun talvi pysy. Luntakin tuli, mutta pois suli. Juuri ja juuri ehdin kuvan ottaa.

Kesä oli hyvä. Mieluusti sitä muistelee. Oli aurinkoa, kukkia ja perhosia. Oli linnunlaulua ja sopivasti sateen ropinaa. Satoakin saimme ja sen hyvänä korjattua. Jostakin vähemmän, mutta eihän koskaan ihan kaikki onnistu. Täyttä katoa ei tainnut mistään tulla. Puutarhasta marjoja, mutta metsästä niukasti. Omenia vähän, mutta luumuja paljon. Syksy antoi sieniä, vieläkin niitä olisi ahkerien kerättäväksi.

Monta kivaa retkeä sain tehdä. Itä-Karjalan suurille järville, Laatokalle ja Ääniselle, sekä Syväri-joelle. Kotoisemman Saaristomeren kohteille myös pari mukavaa retkeä sattui. Ja aina sää suosi! "Koskelan tuvassa" kävimme päiväkahvit juomassa, kun Urjalassa "Väinö Linnan" reittiä kuljimme. 

Oli mahtava kesä. Kiitos siitä!

Pienessä kuvassa on lumen kuorruttama maksaruoho. Vielä se punaisena värittää syksyistä pihaa, kun lumi on nyt pois sulanut.

 

poishan se suli
Tämän kesän kukista tein uuden sivun, joka löytyy klikkaamalla vasemmalta alinta riviä. "Kesän 2019 kukkia."

Uusimmat kommentit

12.11 | 19:11

En oikein usko, että kannattaisi. Kiitos, Aimarii, kun pidät sitä kelvollisena! Olet itse niin hyvä, oikea kirjailija ja runoilija.

...
12.11 | 19:03

Olen kiitollinen, kun sain elää niin hyvän kesän. Jospa saisimme taas talven jälkeen uudenkin. Sinä, minä ja muutkin!

...
12.11 | 18:52

Suli pois seuraavana päivänä. Nyt meillä ei ole lunta lainkaan, eikä pakkastakaan. Toivottavasti edes jouluksi tulisi ja talveksi. Teillä on kaunista.

...
12.11 | 18:46

Täällä on nykyisin paljon kauriita. Saa olla varovainen autoillessa. Ovat ne kauniita pihalla, mutta joskus syövät "kiellettyjä" kasveja.

...