Perussivu

22.12.2018 Joulutervehdys

HYVÄÄ JOULUA JA ONNEA V.2019

Lehtijuttuja 13.11.2018

Nuoret miehet täytyy saada luottamaan tulevaisuuteen

 

Juuri julkaistu Martti Hetenmäen selvitys paljastaa, että nuorten miesten työllisyysaste ja koulutustason lasku on merkkittävä tekijä syntyvyyden laskuun.Nuorten naisten koulutustaso on nousut ja miesten laskenut.Parhaassa työiässä olevien miesten työllistämisessä Suomi on neljänneksi huonoin OCED- maiden joukossa.Perheiden perustamiseen miesten osalta vaikuuttaa työttömyys.Alhainen syntyvyys on todellinen ongelma koko yhteiskunnalle.Alhainen syntyvyys vaikuttaa eläkemaksuihin ja eläkeiän nostoon.Se lisää kestävyysvajetta ja säästöpaineita, siksi tarvitaan työperäistä maahanmuttoa,jos palvelut aiotaan säilyttää nykytasolla.Tällä hetkellä Mikkelissäkin on pulaa lähihoitajista sekä ainakin lääkäreistä, sillä kotoperäisiä työntekijöitä ei ole saatavilla, tai työ ei kiinosta.

 

Alhaisen syntyvyyden syihin tulisi puuttua nopaeasti, sillä Etelä-Savokin ikärakenne on vanhusvoittoinen ja syntyvyys alentunut täälläkin.Koulutukseen tulee panostaa sekä lähiopetusta on lisättävä.Koulutus tulee saada poikia kiinnostavammaksi.Erityisesti ammatilliseen koulutuksen leikkaukset ovat koskettaneet mm. Pohjois-ja ItäSuomea.Samoilla alueellaa peruskouluikäisten oppimistulokset ovat pojilla heikompia.Välityömarkkinat kaipaavat uudistusta ja palkkatukeen tulee panostaa lisää euroja.Vaikeimmin työllistettävien kohdalla tulee palkkatuki olla yksi keino työllistää. Ruotsin palkkatukimenot/BKT ovat viisikertaa suuremmat kuin Suomessa. Sosiaaliturva on uudistettava työntekoa kannastavaksi KD:n mallilla.Ruotsissa on parempin työvoimapolitiikka sekä saatu työntekemisen kannustuimilla kaksikertaa paremmin pientuloisia työllistetty kuin Suomessa.Lisäksi Perhe-etuuksiassa on tarkistamisen varaa,Esitän vauvarahaa, jota kai jokunen kunta Etelä-Savossakin on kokeillut.Sekä indeksileikkurien purkua.Lisäksi lapsilisiä tulee korottaa sekä lapsivähennys oikeus verotuksessa tulee palauttaa.Lapsiperheiden kotipalvelua tulee lisätä, tämä on sitä ennataehkäisevää toimintaa, jolla kuntien euroja säästetään myöhäisemässä vaiheessa.Kailkki nuoret miehet tulee saadaa mukaan yhteikuntaan niin alkaa lapsiakin syntyä.

 

 

10.10.18 Eduskuntavaalit 2019

Hei

Olen lupautunut Eduskuntavaaleihin KD:n Kakkois-Suomen vaalipiirin ehdokkaaksi.Tavoitteena on saada on oma  kansanedustaja  Kaakkois-Suomesta. Yhteityöllä onnistumme siinä, haastankin  sinut vaalityöhön asian toteuttamiseksi. Seuraa juttujani täällä sekä paikallislehdissä.

Lehtijuttuja 20.8.18

Budjetissa tulee huomioida lapsiperheet ja eläkeläiset

 

Valtiovarainministeri Petteri Orpo on esitelltyt v.2019 valtionbudetti- ehdotuksen.Rahaa on suunnattu 300 miljonaa veron alennuksiin, mutta lapsipeheet ja eläkeläiset ovat unohtuneet.

Tällä vaalikaudella on leikattu pienituloisilta eläkeläisiltä ja monilapsisilta perheiltä.Nyt talouden ollessa nousu suunnassa sekä työllisyyskin on parantunut, olisi syytä huomioda nämä ihmiset, joihin leikkaukset ovat kipeämmin kohdistuneet.

Päivähoidon ryhmäkokojen kasvattaminen sekä laadunheikentäminen on tapahtunut tämän hallituksen johdosta.

Syntyvyyden laskusta ollaan oltu huollissaa, edellä olevilla toimet sekä perheiden talouden epävarmuus ovat varmaankin osa syitä tähän asiaan.

Lapsivähnnyksen palauttaminen verotukseen ja lapsilisien korotus toisi parannusta lapsiperheille.Kansaneläkkeisiin tarvittaisiin tasokorotusta pienempiin eläkkeisiin.

Maatalouden ahdinko 01.09.

 

MAATALOUS TARVITSEE APUA

 

Tämän kesän kuivuus on aiheuttanut maataloustuottajille tulotason romahduksen. Karjatilat ovat joutuneet jo miettimään eläinten teurastuksia, sillä rehua ei ole saatu tarpeeksi.Muutenkin tiukoilla olevat matalousyrittäjät ovat todella ahdingossa.

Eihän voi olla oikein, että tuottaja saa pienemmän korvaauksen tuotteestaan?Kaupan ja teollisuuden on kannettava nyt vastuunsa!

Jos haluamme syödä Suomessa tuotettua maitoa ja lihaa, siitä on tuottajan saatava hinta, jolla voi elää, niinkuin palkansaajakin.Itsellänikin on maanviljelystä sekä karjanhoitoa, tiedän mitä on viljeleminen ja karjanhoito. Leipä on tiukassa, ymmärrän ahdingon ja viljelijän hädän.Avun aika on nyt, toivon maanhallitukselta budjettineuvotteluissa euroja niinkuin Ruotsi on tukenut maataloustuottajia.

Kirjoita uusi kommentti: (Napsauta tästä)

123kotisivu.fi
merkkiä jäljellä: 160
OK Lähetetään.
Katso kaikki kommentit

| Vastaa

Uusimmat kommentit

29.03 | 06:14

Liisa on työkaverina auttavainen ,ahkera ja iloinen ,sinnikäs.

...
26.02 | 12:27

Liisa on tomera nainen ja saa äänensä kuuluviin

...
03.09 | 21:55

Suuntaus: viranomaisasiointia ohjataan käymään virtuaalisesti, kehitetään uusia tapoja kasvokkain tapahtuvan kohtaamisen vähentämiseksi. Onko kehitys hyväksi?

...
19.05 | 18:06

Miltä kuulostaa? Jokaisen vanhuksen on päästävä ulos joka päivä. Satoi tai paistoi. Oli kesä tai talvi. Huvitti juuri sillä hetkellä tai ei.

...
Tykkäät tästä sivusta