Perussivu

Talousarvio keskustelua 06.11

Olemme taas aloittamassa talouarvion laatimisen ensivuodelle.Olemme saaneet kaupunginjohtajan esityksen v.2018.Se on poikkeuksellinen, sillä se on 3.2 milj. alijäämäinen.

Siihen ollaan suhtautumasa eri polittisissa ryhmissä eri tavalla.Tänään keskustelemme kaupunginhallituksessa veroprosentista sekä taloudentasapainottamisohjelman laatimisesta seuraavaksi kolmeksi vuodeksi, jotta talous saadaan kuntoon, ennen maakuntauudistusta.

Veonkorotustus ei tunnu ainakaan eilisen ryhmäpuheenjohtajien enemmistön mielstä saavan kannatusta. Itse olen kuitenkin veronkorotuksen sekä talouden tasapainottamisohjelman kannalla.

Sillä voimmmeko lisätä taas velkaa? ja maksattaa sen tulevaisuuden sukupolvilla? Mikkelillä on velkaa nyt reilut 3900€, ensivuonna 4200€ , jos mitään ei tehdä.

Verojen korotus ei saa olla automatti ratkaisu, mutta ensivuodelle, emme saa taloudentasapainottamisohjelmasta vielä sitä täyttä hyötyä, mikä on tarkoitus, joka takaa rahojen riittävyyden palveluihin.

Mikkeliin pitää saada työtä ja työpaikkoja, mitkä ovat keinot ja toimet, jolla tämä toteutuu?, siinä meille päättäjille sekä  mikkeliläisille haastetta rittää.

Äiti Päättäjänä

Mitä sinulle lukija tulee mieleen sanasta äiti? Onko se henkilö, joka on on sinulle kaikkein tärkein ja läheinen vai esikuva,ehkä myös etäinen?

Itselleni äiti oli läsnä lapsuudessa  muiden läheisten kanssa. Sain kasvaa kodissa, jossa oli useampi sukupolvi.

Minulle äiti oli enemmän tekijä, joka hoiti kotia, tätini oli läheisempi, jolta sain enemmän huomiota ja aikaa.

Itse olen miettinyt omaa äidin roolia, olehan reilut 20 vuotta sitten tullut esimmäisen kerraan äidiksi.

Miten sovittaa työ, yhteisten asioiden hoito ja äitiys yhteen.?Tätä pohtii varmaan moni muukin kuntapäättäjänä toimiva nainen tänäänkin?

Olen välillä tuntenut huonoa omaa tuntoa, kun illat menvät kokouksissa ja välillä töissä, eikä voi olla läsnä kotona.

Minun onneni ollut hyvä aviomies, joka on ymmärtänyt minua ja olen saanut hoitaa luottamustoimia. Hän on hoitanut tyttöjämme ja ollut läsnä, ehkä isä onkin tärkeämpi heille.

Itse olen yrittänyt antaa myös toisenlaisen mallin äidiistä, joka voi olla läsnä, vaikka hoitaa yhteisiä asioita.

Olen pyrkinnyt ottamaan lapset mukaan reisuille ja kokouksiin, jos se vain on mahdollista. Vanhempi tytär kyseli pienenä, eikö syksyllä jo kokouksia ole?, jotta pääsisi mukaan.

Pidän tärkeänä , että myös naiset ja äidit voivat vaikuttaa kuntapäättäjinä. Pienten lasten äitejä pitäii olla myös kuntapäättäjinä, sillä he tietävät niistä asioista, kun kunnassa päätetään esim. päivähoidosta ja kouluasioista.

Rohkaisen kaikia naisia tulemaan vaikuttamaan yhteisten asioiden hoitoon, sillä meillä on annettavaantrkeiden  asioiden hoidossa. Haluan toivottaa Hyvää Äitien Päivää kaikille äideille, Isoäideille.Itse saan viettää sitä oman perheeni kanssa sekä myös lapsenlapseni kanssa, sillä mummona suhtautuu asioihin eri tavalla.

 

 

 

Liisa Ahonen (KD)

 

 

Kirjoita uusi kommentti: (Napsauta tästä)

123kotisivu.fi
merkkiä jäljellä: 160
OK Lähetetään.
Katso kaikki kommentit

| Vastaa

Uusimmat kommentit

29.03 | 06:14

Liisa on työkaverina auttavainen ,ahkera ja iloinen ,sinnikäs.

...
26.02 | 12:27

Liisa on tomera nainen ja saa äänensä kuuluviin

...
03.09 | 21:55

Suuntaus: viranomaisasiointia ohjataan käymään virtuaalisesti, kehitetään uusia tapoja kasvokkain tapahtuvan kohtaamisen vähentämiseksi. Onko kehitys hyväksi?

...
19.05 | 18:06

Miltä kuulostaa? Jokaisen vanhuksen on päästävä ulos joka päivä. Satoi tai paistoi. Oli kesä tai talvi. Huvitti juuri sillä hetkellä tai ei.

...
Tykkäät tästä sivusta