Vuosi 2017

KIITOS ÄÄNESTÄJÄT

Vaalit on käyty, kansa on puhunut. Saavutimme voiton, vaikka paikallislehti sitä vähätteli, kannatus nousi 0,8%,106 ääntä lisää pienemmällä porukalla sekä valtuuston koko pieneni 8 valtuutetulla.Säilytimme 3 valtuutettua. Nyt alkavat luottamuspaikka neuvottelut, huomenna esimmäinen kerta tapaaminen kaikkien ryhmien kanssa. Tänään vähän suunittelua omien kanssa.

6.4.17 Vaali tunnelmia

Viimeisiä päiviä vielä vaalityötä jäljellä, sitten mitataan työn tulos.Tänään kävelykadulla useamman ehdokkaan voimin.Paljon on jo ennakkoon äänestäneitä, mutta löytyy vielä epävarmoja äänestäjiä, vielä esitteet tekevät kauppansa. Huomenna olisi tarkoitus käydä Suomenniemellä Salmenrannassa, sekä illan suussa Ristiinassa.Launtaina vielä Mikkelin torilla.Kallupit näyttävät nostetta meile, täytyy takoa, kun rauta on kuuma.Joten lukiani, jos vielä et ole löytänyt ehdoksta, niin käy tsekkaamassa www.kd.fi/ehdokkaat, jos löytyisi sopiva ehdokas.

Hoitoketjut 2.4.17

Olen miettinyt ikä-ihmisten hoitoketjujen toimivuttaa osaksi työni kautta.Voitaisiinko nitä järkevöittää ja saada vero euroja säästymään?

Otetaan esimerkiksi yksin asuva ikä-ihminen kotona omaisten ja kotihoidon turvin. Henkilön yleiskunto laskee ja kotona pärjääminen kotihoidon näkökulmasta on kyseenalainen.Useasti taustalla voi olla kuivuminen tai virtsatientulehdus, jonka toteminen tapahtuu seuraavasti. Hoitaja soittaa , joko taksin ta ambulanssin, sitten lähtö yhteispäivystykseen, siellä hoitajan ja lääkärin vastaanotto, laboratorion kokeet, mahdollineen lääkekuuri, tai osastolle otto tai kotiin laitto.Tämä saattaa toistua useammaan kerran saman viikon aikana, jos kotiutetaan liian aikaisin kotiin.

Onko kukaan laskennut hintaa tälle palvelulle? Se nousee helposti satoihin euroihin,ehkä tuhanteen euroon? Jos kaikkien aika ja työ muutettaaan rahaksi.Voisiko jotain tehdä toisin ?Voitaisiinko Sotessa saada, jotain toisin? Esimerkiksi, että meillä olisi auto, jossa esim, hoitaja, lääkäri, joka tulisi kotiin ja voitaisiin ottaa tarvittavat kokeet, ei tarvitsisi huonokuntoista henkilöä kuljettaa päivystykseen.

Tämä kyllä maksaa myös, mutta se on inhimillisempää hoitoa ja säästää pitkässä juoksussa vero-euroja.Vain todella apua tarvitsevat hakeutuisivat sairaalaan , hoidon arviontia varten.Tällaisin ajatuksin , sotea asioita tutkiessa tuli mieleeni.

 

 

 

Vaalitunnelmia 1.4.17

Tällä viikolla tavattu kuntalaisia,jaettu tikkuaskeja, karkkeja sekä puhtaampaa politiikka ämpäreitä sekä esitteitä.Ennakko äänestys käynnissä, kovasti jo äänestäneitä. Tänään juteltu omaishoidon asioista sekä työelämän paineista.Tavattu tuttuja sekä tuntemattomia.Kahvia ja pullaa sekä mehua ollut tarjolla.Ensiviiikolla vielä kovasti töitä tehtävä, jotta saadaan hyvä loppu tulos.Muista äänestää, sillä sillä voit vaikuttaa, kuka päättää kuntasi asioista seuraavat 4 vuotta.

13.3 Maalismarkkinat

Tervetuloa maalismarkkinoille KD:n teltalle keskiviikkona paikalla Puolueen PJ  Sari Essayah.Tarjolla maksullisa lettuja sekä mehua,Tule tapaamaan ehdokkaita ja nauttimaan markkina tunnelmasta.Huomenna esimmäineen vaalipaneli.Siitä se lähtee.

Liisan Teemat

1.Vahusten hoito kuntoon

2. Päiväkodit ja koulut terveiksi sisäilmaongelmat hallintaa

3. Työnteko kannattavaksi

28.2.17 Kuntavaali ajatuksia

Ehdokas asettulu on päättynyt.Mikkelissä ei päästy tavoitteseen ehdokas määrässä, mutta iloitsen Puolueen ehdokas määrän kasvusta.Monet miettivät tänä päivänä ajankäyttö ja perheen kanssa jaettavaa aikaa? Ymmärän tämänkin näkemyksen.Mielestäni tänä päivänä tarvitaan Arvoja, joihin voi  luottaa, siksi valintani on KD. Näillä ajatuksia tällä erää, aloitamme vaalityön 4.3.17 torilla klo10-13.

Ajatuksia Kuntavaaleista 12.2.17

Tervetuloa kotisivuilleni.

Viime viikot olen yrittänyt etsiä ehdokkaita tuleviin kunnallisvaaleihin.Tuntuu olevan vaikeaa löytää vastuunkantoon halukkaita henkilöitä, tämä ilmiö taitaa olla tuttua myös muillakin puolueilla? Kenties lukijani haluat lähteä ehdolle ja olla rakentamassa ihmillisempää otetta politiikkaan?

Olemme kunnissa suuressa murroksessa, sillä sote asiat ja maakuntahallinto jakaa mielipiteitä, kukaan ei tiedä kaikkea, miten asiat järjestyy?.Kuntiin jää vieläkin asioita , josta päättämään tarvitaan ihmisiä, miten perusopetus ,sivitys,varhaisksvatus, kaavoitus ym. asiat järjestetään kotikunnassasi?

Joten , jos ajatuksia heräsi, niin lähde vaikuttamaan !!, SINUA tarvitaan mukaan joukkoomme, yhteys minuun tai suoraan puoleen sivuille, tehdään hyvää kuntapolitiikkaa.

 

Hyvää alkanutta vuotta kaikille

Tervetuloa kotisivuille. Aloittelen kirjoitella kunnallisvaaleihin liittyviä asioista.

Kirjoita uusi kommentti: (Napsauta tästä)

123kotisivu.fi
merkkiä jäljellä: 160
OK Lähetetään.
Katso kaikki kommentit

| Vastaa

Uusimmat kommentit

29.03 | 06:14

Liisa on työkaverina auttavainen ,ahkera ja iloinen ,sinnikäs.

...
26.02 | 12:27

Liisa on tomera nainen ja saa äänensä kuuluviin

...
03.09 | 21:55

Suuntaus: viranomaisasiointia ohjataan käymään virtuaalisesti, kehitetään uusia tapoja kasvokkain tapahtuvan kohtaamisen vähentämiseksi. Onko kehitys hyväksi?

...
19.05 | 18:06

Miltä kuulostaa? Jokaisen vanhuksen on päästävä ulos joka päivä. Satoi tai paistoi. Oli kesä tai talvi. Huvitti juuri sillä hetkellä tai ei.

...
Tykkäät tästä sivusta