Perussivu

Hyvää Joulua ja Onnea v.2016

Hyvää Joulua kaikille. Vuosi alkaa olla lopuillaan. Olemme reilun viikon päästä aloittamassa Uutta Vuotta, mitä se kellekin tuo tullessaan, aika näyttää?. Kiitos kaikille kuluneesta vuodesta. Itse vietän Joulut osittain töissä, mutta läheisten kanssa tavallista perhejoulua. Lapsenlapsi Linnea on myös mumolassa, joten Joulu on erilainen kuin vuosiin.Nautitaan rauhasta ja Vapahtajammme syntymäjuhlasta.

Talven odotusta 21.11.15

Saimme viime yönnä ensilumen, joten talvi tekee kovasti tuloaa.Aika on kulunnut viimeistä kirjoituksesta siivillä.Uusi hallitus oli jo vähällä kaatua, mutta Sote asioista päästiin jonkinlaiseen sopuun. Aika näyttää mikä on se lopullinen ratkaisu, miten palveut tuotetaan ja kuka maksaa?.Viime aikoina on puhuttanut Ranskan terrori iskut, jossa kuoli viattomia ihmisiä. Pakolaisvirta jatkuu yhä, sillä turvattomuus on lisääntynyt.Mielestäni  pitäisi panostaa niihin  maihin, josta ihmiset lähtevät hakemaan turvaa hengensäkin uhalla. Sillä Europpassa alkaa olla vaikeuksia sijoittaa kaikkia ihmisä. Tällä tavoin saisimme todella apua tarvitsevat vain turvapaikan hakijoiksi. Kuka sitten on pakolainen ,siinäkin mielstäni on tarkennuksen paikkaa.Ymmärrän , että sota-aluileta täytyy saada ihmiset turvaan ja Suomen pitää hoitaa oma osuutensa, mutta vain elintason perästä Suomeen saapuvia henkilöitä tulee tarkastalle kriittisesti. Paljon on puhuttu , että rajavalvontaa tulisi tehosta sekä tarkastuksia tästä olen olen samaa mieltä.

KESÄ AJATUKSIA 12.7

Kevät on kulunut nopeasti.Maassa on hallitus. Kreikan on kuohuttanut nyt viime aikona Euroopan tilannetta.Saa nähdä irtoaako Kreikka eurosta vai saako kolmannen tukipaketin? Suomen kesä on ollut tähän asti kovin sateinen ja kolea. Toivottavasti saisimme lämpöäkin. Mustikat ovat vielä kovin vihreitä, kypsyminen menee varmaankin kuun loppupuolelle.Itselläni loma alkaa vasta 10.8.Joten sitä odotelessa sinulle lomalainen toivotaan lämpimiä kelejä.

25.4 Vaalien jälkeen

Vaalit on käyty. Kiitos kaikille luottamuksesta, vaikka äänet eivät riittäneet eduskuntaan asti. Elämä jatkuu ja työtä on paikallispolitiikassakin. Ensi tiistaina uuden kaupunginjohtajan valinta.Toivotaan, että maahan saadaan nopeasti uusihallitus. Valituilla päättäjillä ei tule olemaan helppoa, onnea kaikille sekä yksituumaisuutta.Olen surullinen, että emme saaneet omaa kansanedustajaa Kaakkois- Suomeen, mutta tähän on tyytyminen nyt.Puolehallitus arvioi vaaleja tänään sekä paillisosasto ja piirihallituskin keskustelee asiasta lähiaikoina.Suunitelmia tulee tehdä seuraaviin vaaleihin ja uusia askelmerkkejä suunnitella.Rohkeutta tarvitaan jatkossakin pitämään heikommista huolta.

18.4.

Muista käydä ÄÄNESTÄMÄSSÄ HUOMENNA.Äänestäminen on kannanotto yhteisten asioiden hoitoon.Rohkeasti heti aamusta vaaliuurnille ne , jotka eivät vielä ole äännestäneet.

Viikko vaaleihin 12.4

Viimeinen kiri alkaa alkavalla viikolla.Toivottavasti mahdollimman moni käyttää ääni oikeutaa vaaleissa. Tässä kierrellesäni maakuntaa, en ole tavannut henkilöitä, jotka kertoisivat, etteivät äänestä.Paljon on liikuvia äänestäjijä, jotka hakevat vielä puoluetta ja ehdokasta.Mielestäni  vain äänestämällä voi vaikuttaa.Tarvitaan rohkeita päättäjijä kantamaan vastuuta Suomen asioista. Vain työtä tekemällä ja yhteistuumaisuudella Suomi nousee.Työ pitää olla parempi vaihtoehto kuin kotiin jääminen tukien varaan.Mahdolliset verohelpotukset tulee kohdistaa PK- yrityksiin, jotta sinne saadaan uusia työpaikkoja sekä uusiutuvien energian muotojen kehittäminen esim. puusta tuo myös työpaikkoja.Vienti tulee saada vetämään ja kevään palkkaratkaisut tulisivat olla maltillisia, jotta kasvua syntyy ja ostovoima säilyy.Ei muuta kuin kaikki äänestämään, KRISTILLISDEMOKRAATIT ON YKSI VAIHTOEHTO.

7.4 Vaalivankkurit kulkee

Huomenna alkaa viimeinen rutistus vaalityösssä.Aamupäivä alkaa vaalipanelilla Otavan Opistolla, sieltä matka jatkuu Mäntyharjulle ja Kuortin ABC:lle Sari Palmin kanssa. Ilta huipentuun Sarin kanssa turvallisuus iltaan Mikkelissä.Torstaina suuntana aamusta Mikkeliä sekä ilalla Juva. Perjantaina vuorossa Lappeenrannan markkinat.Launtaina Mikkeli ja ymäristöä.Vaalijulisteita jaettu jo eïlen torstaina jatkuu tämäkin homma.Tulehan tapaamaan.

24.3

Vanhusten hoito Suomessa

 

MOT-ohjelman jälkeen on kovasti keskusteltu vanhustenhoidon tilasta Suomessa.

Katsottuani ohjelman, heräsi mieleeni monia kysymyksiä. Miten voi olla tietokatko sairaalan ja kotihoidon välillä näin monta päivää?

 

Suomessa on purettu laitoshoitoa, kuten ohjelmasta kävi ilmi. Osa näistä paikoista on siirretty tehostettuun palveluasumiseen. Kotihoidon asiakas määrät ovat tuplaatuneet useissa kunnissa, samalla henkilökuntaa ei ole lisätty.

 

Vanhuspalvelu lain tarkoituksena oli puuttua epäkohtiin ja taata kaikille laadukkaat palvelut. Laki sinällään on hyvä, mutta palvelunlaatu vaihtelee kunnittain.

Lakiin tulee saada henkilöstömitoitukset, vaikka se tietääkin kunnille lisäkuluja. Riittävällä henkilökunnalla taataan palvelut sekä niiden laatu palveluja tarvitseville. Toivottavasti uusi Sote uudistus puuttuu tähän.

 

Sukupolvi, joka tarvitsee nyt hoivapalveluja on luonnut tämän hyvinvoinnin, mistä me kaikki saamme nauttia. He ovat ansainneet laadukkaan, inhimillisen ja turvallisen hoidon.

 

Kotona asumisen tulee olla turvallista ja hoitajilla tulee olla aikaa nähdä asiakkaan kokonaistilanne , teknologiaa tarvitaan avuksi, mutta myös inhimillisyyttä ja aikaa tarvitaan.. Kotihoito on pirstaloitunutta, on monia toimijoita, jotka käyvät asiakkaan kotona, kukaan ei ota kokonaisvastuuta asiakkaasta. Tämän päivän hoitajilla on mobiililaite ja minuutti aikataulu, johon ei sovi ylimääräiset äkilliset työtehtävät, tällöin aikataulu alkaa lipsua, kuten hoitaja ohjelmassa kertoi.

Jokaisella tulee olla mahdollista asua kotona, minkä tulee olla ensisijainen vaihtoehto, mutta myös laitospaikkoja tarvitaan, kutsutaan sitä sitten palveluasumiseksi tai miksi muuksi tahansa.

Meillä tulisi olla pieniä ryhmäkoteja, jossa esim. muistisairaat henkilöt voisivat asua kodinomaisesti, kun eivät enää pärjää omassa kodissaan.

Ikä-ihmisten toimintakykyyn tulee kiinnittää nykyistä enemmän huomiota ja kannustaa heitä pitämään toimintakyvystään huolta. Tarvitsemme kolmannen sektorin apua ikäihmisten mukaan saamiseksi erilaisiin toimintoihin mitkä virkistäisivät heitä. Moni ikäihminen kokee olonsa kotona sekä palveluasumisessa yksinäiseksi ja kaipaa toisten ihmisten seuraa. Tässä olisi asia missä vapaaehtoiset voisivat toimia, osassa Suomea asia toimiikin jo hyvin.

Miten saataisiin yksinäiset ja vapaaehtoiset kohtaamaan toisensa? Mihin on hävinnyt naapuriapu? Voisitko sinä kysyä naapuriltasi tarvitseeko hän apua jossain pienessä asiassa, kuten kaupassa käynnissä tai mattojen puistelussa? Välittämällä voi luoda hyvää mieltä lähellä oleville ja samalla saa hyvän mielen itselleen. Haastakin sinut välittään lähimmäisistäsi.

 

 

 

24.2

KUKA VIERELLES JÄÄ, KUN TARVITSET AUTTAJAA?

 

Viime aikoina on ollut paljon kirjoituksia hoitohenkilökunnan jaksamisesta,mikä innoitti minutkin kirjoittamaan asiasta.

Kotihoidossa , jossa itsekkin työskentelen mennään tälläkin hetkellä aika ajoin aika tiukilla. Esimerkiksi hoitaja sairastuu tai hoitajan lapsi sairastuu, niin sijaisia ei saada, joten vaihto ehtona on ns.” tupalavuoro” eli suomeksi hoitaja tekee kaksi työvuoroa peräkkäin.

Esimiehet joutuvat soittamaan työntekijöitä vapaapäiviltä työhön. Tämä ei ole tietenkään heille helppoa,sillä työntekijät ovat vapaapäivänsä ansainneet. Tälläisessa tilanteessa ei voida suunnitella töitä, kuin päiväksi eteenpäin, milloin voidaan antaa vapaat?, kuka tulee silloin tekemään työt?

Kolmenkymmen vuoden aikana, jonka olen kohta ollut työelämässä (kotihoito)työnteko on muuttunut paljon. Työntekijältä vaaditaan paljon joustoja työvuorojen ja -aikojen suhteen, välillä tulee tunne,ettei ole muuta elämää kuin työ, työn ja vapaa-ajan raja hämärtyy.

Työssä kohtaamme erilaisia asiakkaita sekä heidän omaisiaan, monenlaisten toiveiden ja odostusten kanssa palvelujen suhteen.Työntekijä tuntee ja kokee riittämättömyyttä mikä johtaa siihen,että työntekijä väsyy ja uupuu.

Tälläisissa tilanteissa työntekijä ei jaksaa ottaa vastaan uutta ja tarpeellistakin viestintää asiakkailta eikä työkavereilta. Ymmärretään mahdollisesi väärin toista, joka äärimmillään johtaan työntekijän loppuunpalaamiseen ja syrjäytymiseen työelämästä.

Hoitajakin on vain ihminen, joka jaksaa tiettyyn määrään saakka, nuoremmat ehkä enemmän kuin ikääntyneet, joita meissäkin on melko monta vähemmän.Silloin kun työ muttuu tietyiksi yksittäin tehtäviksi ruutineiksi johtaa siihen,että työnteko muuttuu”liukuhihnatyöksi” ja inhimillisyys sekä läheisyys työssä häviää, mitkä mielestäni kuuluvat vanhustyöhön.

Hoitajan halu tehdä työ hyvin ja omaa persoonallisutta käyttäen tulisi olla myös mahdollista kotihoidossa , se auttaa jaksamaan tehdä tätä työtä. Työ muuttuu ajan myötä,hoitajina ymmärrämme sen,mihin suuntaan, minkälaiseksi? Laulun sanoja lainatakseni voi kysyä” Kuka vierelles jää, kun tarvitset auttajaa?”Onko se mobiililaite, vai robotti?

Henkilömitoituksia tarvittaisiin myös kotihoitoon , jotta hoitajat jaksavat hoitaa tulevaisuudessakin yhä iäkkäitä ja monisairailta asiakkaita.

Tätä odotellassa.

 

 

Liisa Ahonen, lähihoitaja (KD)

kansanedustaja ehdokas

31.1 Vaalityö

Jos haluat tukea minun vaalityötä taloudellisesti niin voit osoittaa sen Mikkelin paikalliosaston kautta, tili  Mikkelin Kristillisdemokraatit FI 54 527104 20335185 viite 1012

31.1 Kreikan talous

Kovasti tuntuu Kreikan uudet vallanpitäjät uskovan velkojen uudelleen järjestelyihin.Kreikassa pitäisi ottaa nyt järki mukaan asiossa. Eihän voi olla oikein, että muut valtiot maksavat Kreikan velat? Kreikka on saanut lainat edullisilla ehdoilla,maksuohjelman noudattaminen pitäisi olla itsestään selvyys.

Sillä, jos Kreikkan saa anteeksi velkoja, niin siitä seuraa jatkuva kierre muidenkin maiden kohdalla.Vanha sanonta" velka veli ottaessa, mutta veljenpoika takasin maksettaessa", pitää tässäkin asiassa paikkaansa.

 

11.1 Uudet tuulet

Piirihallitus nimesi minut kevään eduskuntavaaleihin ehdokkaaksi. Tästä työ alkaa.Viikonloppuna Tallinan reisussa, tavattu muitakin ehdokkaita, saatu vinkkejä vaalityöhön. Yritän laittaa näille sivuille asiota kun tässä pääsen vauhtiin.

Kirjoita uusi kommentti: (Napsauta tästä)

123kotisivu.fi
merkkiä jäljellä: 160
OK Lähetetään.

hanna laukkarinen | Vastaa 29.03.2019 06.14

Liisa on työkaverina auttavainen ,ahkera ja iloinen ,sinnikäs.

Pirkko Rautiainen | Vastaa 26.02.2015 12.27

Liisa on tomera nainen ja saa äänensä kuuluviin

Katso kaikki kommentit

| Vastaa

Uusimmat kommentit

29.03 | 06:14

Liisa on työkaverina auttavainen ,ahkera ja iloinen ,sinnikäs.

...
26.02 | 12:27

Liisa on tomera nainen ja saa äänensä kuuluviin

...
03.09 | 21:55

Suuntaus: viranomaisasiointia ohjataan käymään virtuaalisesti, kehitetään uusia tapoja kasvokkain tapahtuvan kohtaamisen vähentämiseksi. Onko kehitys hyväksi?

...
19.05 | 18:06

Miltä kuulostaa? Jokaisen vanhuksen on päästävä ulos joka päivä. Satoi tai paistoi. Oli kesä tai talvi. Huvitti juuri sillä hetkellä tai ei.

...
Tykkäät tästä sivusta