Perussivu

24.12.14 Hyvää Joulua ja Onnea Vuodelle 2015

Haluan toivottaa sinulle Hyvää ja Iloista Vapahtajamme syntymäjuhlaa.Toivottvasti saa levätä Joulun ajan ja kerätä voimia tulevaan vuoteesi.

5.11 Syksyn kuulumisia

Kesä  meni tosi nopeasti ja minulle satttui kesälomlle helle keli. Mustikoita tuli kerättyä puolison kanssa melkein 250 litraa, puolukoita vähemmän.

Perjantaina on kriittiset paikat maan hallituksella, oppositiolla kova halu kaataa hallitus. En tiedä on vaalien aikaistamisessa mitään järkeä? Vaalit ovat kylläkin näkyneet joillakin puoleilla kovasti jo kansan parissa esiintymisenä ja lupauksina paremmasta tulevaisuudesta. Aika näyttää millainen hallitus maahan saadaan, tämä hallitus on joutunut tekemään kipeitä leikkauksia, joilta ei seuraavakaan hallitus välty, oli se sitten millainen tahansa.

Meidän tulisi uskoa työntekemiseen, vaikka kuulemmekin päivittäin lomautuksista.Vain tekemällä lujasti töitä nousemme tästä lamasta, olisko aika luopua itsekkäästä ajatuksesta minulle heti kaikki mahdollisimman vähällä vaivalla.

Tulevat eduskuntavaalit ovat KD:n Kaakkois-Suomen vaalipiirissäkin uusi tilanne,tarvitsemme yksituumaisuutta ja kovaa kenttätyötä, mikäli haluamme säilyttää kansanedustajan paikalla.Sikäli mikäli on galluppeja uskominen sekä lehdistöä, menetämme paikan.Toivonkin, että voimme tehdä joukkueena työtä kaikkien omien ehdokkaiden kanssa sekä hyvässä hengessä myös muiden puolueiden kanssa.

 

29.6 Kesä ajatuksia

Kevät on mennyt siivillä, on ollut EU-vaalit sekä minhallitusneuvottelut sekä paljon muuta polittisella rintamalla. Olemme saaneet maahan uuden hallituksen sekä pääministerin. Syksy näyttää pysyykö uusihallitus koossa, toivon niin.

Kesä on monelle hiljentymistä arjen kiireistä sekä vähemmän ressaavaa aikaa. Itselleni tämä kevät on ollut vaihe rikas, sekä oman elämän arvojen sekä perheen asioiden selvittelyä.Vanhemman tyttären itsenäistyminen on tapahtunut nopeasti, ettei tahdo mukana kestää.Täysi-ikäisyys toivottavasti tuo myös vastuun eikä vain oikeudet.Jokainen nuori käy omat kasvukivut läpi sekä minäkin äitinä.Sillä toteaminen, että lapsesta on tullut jo täysi-ikäinen on puhutteleva,Siinä huomaa, että itsekin on vanhettunu ja toivottavasti viisastanut.

 Viimepäivinä puolueemme on ollut mediassa esillä paljon, toivon, että julkisuus olisi hyväksi.Ylimääräisen puoluekokouksen ajankohdan aikaistaminen, ylätti minut.Sääntömuutos asia voi olla hyväksi, mutta puheenjohtajan vaihtaminen kesken ministerikauden ei ole mielestäni järkevää. Sen  ratkaisevat puoluekokousedustajat. Toivotaan heille viisautta

Hyvää lomaa kaikille,joilla on loma.Itse aloitan lomani kolmen viikon päästä.

Toivotaaan lämpimiä kelejä.

Vanhusten Hoitoa 2.3.

 

Viime aikoja on kovasti keskusteltu, onko omaisilla velvollisuus osallistua vanhempien hoidon kustannuksiin kotiin saataviin palveluihin sekä pitkäaikaishoidossa palveluasumisessa?

Mielestäni tästä täytyisi käydä keskustelu, niin kuin professori Sirkka-Liisa Kivelä totesi 1.3.14 television ajankohtaisessa ohjelmassa.

Ensin täytyisi selvittää mikä on perushoitotaso, jonka kuntaa kustantaa, mitä palveluja asiakas/asukas haluaa lisää, kuka ne kustantaa.?

Mielestäni , jos perustaso ei riitä asiakkaalle/asukkaalle, niin omaiset voisivat kustantaa kyseisen palvelun tai asiakas/ asukas itse.

Tässä voisi omaiset käyttää kotitalousvähennystä, jota osa on käyttänytkin kustantaessaan esim. siivouspalvelun tai fysioterapeutin palveluja omaisille.

Mitä tulee asiakkaan tai asukkaan omaisuuden realisoinnista palvelujen ostoon? Mielestäni se ei voi olla aina oikea vaihtoehto, sillä esim. asunnon myynnillä saadut tulot ovat nopeasti syöty yksityiseltä palveluntuottajalta ostetuissa lisäpalveluista ja taas ollaan kuntien palvelujen varassa.

Toivonkin tästä käytävän keskusteluja nyt peruspalveluja määriteltäessä sote- ratkaisujen selvityksen yhteydessä , noudattaen uutta vanhuspalvelulakia .

 

12.2 Hyvää Ystävän Päivää

Haluan toivottaa jo  sinulle lukijani Hyvää Ystävänpäivää etukäteen. Vuosi on lähtenyt liikkeelle vilkkaasti. Polittisella rintamalla on valtuusto ja piirihallitus kokoontunut jo kerran .Tänään olen vapaa päivänäni koonnut EU-vaaleihin vaalilautakuntaan henkilöitä yhdessä KD:n Mikkelin sihteerin kanssa.Pari viikkoa sitten sain olla KD:n EU-vaaliristeilyllä. Ei voi muuta todeta, kuin, että on meillä hyviä eurovaaliehdokkaita jo nyt,ketä vielä lähtee mukaan?. Mepimme Sari Essayah on saanut tunnusta ahkeruudestaan, eiköhän valita Sari uudellen. Sote asiat ovat puhuttaneet Etelä-Savoa ja koko maaatakin. Etelä-Savossa toivottavasti löydetään sopu ja voidaan edetä yhteisnäisessä rintamassa, kuntayhtymämalli toivottavasti sopii kaikille myös Savonlinnalle, Enonkoskelle ja Heinävedelle. Mielestäni perusterveyden huolto on saatava toimimaan ja sen saatavuus kohtuumatkan päästä.Yhteistyö on voimaa. Maakuntajohtajan valinta on keväällä, toivottavasti saamme pätevän henkilön kehittämään koko Etelä-Savoa.Toivotaan hyviä hiihtokelejä, sillä talvi on ollut poikkeuksellisen vähäluminen ja leuto.

1.1.2014 Uusivuosi

Olemme aloittamassa Uuttavuotta.Mitä se tuo itsekullekin tullessaan,sitä emme vielä tiedä?Tänään presidentin puhe oli hyvä.Hän kehoitti välittämään läheisistämme sekä auttamaan heikoimmassa asemassa olevia, sekä toivotti kaikille  Jumalan siunausta, jota emme ole kuulleet tasavallan presidentiltä vuosiin.Itselläni alkaa uusi luottamustoimi KD Mikkelin puheenjohtajana, joka on haaste sekä mahdollisuus uuteen, onneksi ei tarvitse osata kaikkia eikä tehdä itse, sillä johtokunta toimii yhdessä sekä jäsenet auttavat siinä tehtävässä.Valtuusto kokoontuu tammikuun lopulla, alkaa toinen  vuosi tätä kautta. Taloutemme asettaa hasteita tulevana vuonna sekä sos.-ja terveyspalvelujen järjestäminen  koko maaakunnassa. Toivotan teille kaikille siunausta vuoteen 2014 ja välitetään kaikista lähellä olevista sekä annetaan armoa  kanssa eläjille ja itsellemmme.

 

 

 

17.11 Valtuuston päätöksiä

Viime maannataina kokoontui Mikkelin kaupunginvaltuusto vuoden tärkeimpään  kokoukseen, budjetti kokoukseen. Päätimme veroprosenttin ja talousarvion v.2014. Koulutyöryhmän raportista oli saatu kaupunginhallituksessa komromissi esitys, jonka valtuusto pystyi hyväksymään ilman äänestystä. Veroprsentti sen sijaan aiheutti äänestyksen. Tiesimme, ettei vihreiden ja KD esitys mene läpi, mutta halusimme esityksellä estää velkaantumisen ja antaa rahaa tiukkaan sotebudjettiin, sillä epäilemme, että budjentti ei pidä.Hävisimme äänestyksen, joten SDP 0,5 milj. lisäys omaishoitoon ei tuntunut mahdollisella verotulojen tai velalla katettavaksi oikeudenmukaiselta. Tyydyimme kaupunginhallituksen 0,5 milj. lisäykseen omaishoitoon.Sillä saamme lisää omaishoidonsopimuksia ja mahdollisesti säästämme tehostetusta palveluasumisesta.Ensivuosi on tiukka vuosi kaupunkimme taloudessa ja tuottavutta toimissamme olisi saatava aikaan, samoin verotulojen lisämminen sekä työllistäminen toisivat helpotusta talouteemme.Viimepäivinä on puhuttanut sos-ja terveyspalavelujen järjestäminen maakunnnassa.Mikkeli on tehnyt avauksen mahdollisen laajasta sote-alueesta, toivon, että maakunta voisi asettua sen taakse ja voismme unohtaa menneet erimielisyydet  aloittaa kuntayhtymän muodostamisen puhtaalta pöydältä. menessä näemme asian.

15.12 Ajatuksia joulun alla

Aika tuntuu kuluvan nopeasti, huomaisn, etten ole päivitellyt kotisivua, joten tässä nyt joitakin ajautksia joulun alla niinkuin otsikko lupaa.Vuosi alkaa olla lopuillaan, joten on inventaarion aika, mitä vuodesta jää mieleen.Valtuustokauden ensimmäinen vuosi on ollut työntäyteinen, on ollut valtuustonkokoukset ja seminaarit ja iltakoulut.Viimeviikolla oli vuoden valtuuston kokous.Tällä viikolla vielä maaseutu-jatielautakunnan kokous. Olen saanut vuodenaikana tutustua uusiin ihmisiin ja opetella tekemään yhteistyötä. Kaikissa asioissa en ole kaikkien kanssa samaa mieltä, mutta välillä asioista joutuu tekemällä kompromissejä.Enemmistön päätöksiin on sopeuduttava,demokratia on puhunut, joten pulinat pois. Oman kyläkoulun lakkautamispäätös on yksi kipeimmistä, mutta jäihän tiensuunnalle kyläkoulu kumminkin. Lautakuntatyö on antanaut mahdollisuuden tutustua uuteen Mikkeliin liityneisiin kuntiin Ristiinaan ja Suomenniemeen, ykstyisteiden merkeissä.Tieasiat kiinnostaa minua. Ykstyisteiden kunnossa pidossa riittää töitä koko valtuustokaudeksi.Vähävaraisten Itsenäisyyspäivän ruokailu oli onnistunut, saimme tarjota 68 hemkilööe lounaan ja osa sai pinen pussin mukaan elintarvikkeita. Meitä oli 3 henkilöä mukana järjestämäässä ja sekä työporukka talkoolaisia Viimviikolla tulin valituksi KD Mikkelin puheeenjohtajaksi, siinä on haastetta ensvuodeksi.KD Etelä- Savon piirin varapuheenjohtajuus työllistää toivottavasti vähemmän, vaikka saimmenkin piiriin uuden puheenjohtajan. Eilen sain olla sekkuni siunaustilausuudessa Kahulassa. Siinä tuntee itsensä pieneksi ja elämän rajallisuus on läsnä.Tässä jotaikin ajatuksia vuodesta. Paljon on tapahtunut muutakin, mutta ehkä myöhemmin niistä. Haluan toivottaa kaikkile rauhaisaa joulun aikaa ja siunattu vuotta 2014. Itse olen vuorostani joulun ajan töissä, mutta viikolla vapaata.

14.10 Koulutyöryhmän raportti

Tässä on reilut kolmeviikkoa , kun kouluttyöryhmän raportti julkaistiin.On ollut kovaa keskustelua ja mielipiteitä vaihdettu lehtien palstoilla. Lakkautus uhalla alla olevat kouluilla on ollut tiedotustilaisuuksija ja huomenna alkaa ensivuonna mahdollisesti lakkautettavien koulujen kuulemiset.Ensimmäisenä on vuorossa Harjumaan koulu.Tänään  kuultiin selvityksiä asiasta, valtuustoinfossa. Arvot vastaan raha, on päälimmäinen tunne. Tietysti tosiasiat pitää hyväksyä, mutta onko kaikki mitattavissa rahassa? Siinä pohdittavaa ja puntaroitavaa. Pienet kyläkoulut kyllä häviävät, jos yhdysluokka opetusta ei sallita, eli esim. 1- 2luokkan oppilaat samassa tilassa ja sama opettaja opettaa. Samalla tehtiin kaupunginpäivähoito selvitystä, Taitolaan olla rakentamassa uutta päiväkotia, toivotaan, että siitä tulee terve ja toimiva yksikkö.

23.09 Syksyn ajatuksia

Minulla on tänään vapaapäivä, ei tiedä mihin hommaan tartuisi.Välillä tuntuut, että tekemättömiä asioita on paljon. Olen yrittänyt tavoitella henkilöitä puhelimella ja saada asioita kuntoon, mutta en ole onnistunut. Tänään tuntuu siltä, ettei ihmiset halua sitoutua polittiseen toimintaa eikä järjestötoimintaankaan. Täytyy antaa asioiden olla vähän aikaa, ne voivat järjestyä sitten ajallaan helpommin. Odottelen koulutyöryhmän päätöksiä iltapäivästä, mitenkä käy kyläkoulujen Mikkelissä. Raportti julkaistaan iltapäivästä, siinä linjataan jo talousarvion suuntaa. Paljon on keskusteluja herättänyt myös kaupunginjohtajan mahdollinen palkankorotus. Korotus ei mielestäni ole ajankohtainen, sillä työntekijöiltä vaaditaan malttia palkkaneuvotteluissa. Mielestäni johtajat näyttävät nyt esimerkkiä asiosta, vaikka kaupunginjohtaja on hyvin Mikkelin asioita hoitanutkin. Valtuustotyöskentely on alkanut ja talousarviota v. 2014 aletaan tosissaan laatia, tiukkaan on jaossa kaikille, saas nähdä miten saadaan tasapainoon talous, jos ei veronkorotuksia ole tulossa. Syksyn jatkoa kaikille tasapuolisesti.

Marjastusta 5.8.13

Loma meni ja työelämässä on pakerettu jo pariviikkoa. Olen käynyt myös mustikassa, saalis 104 litraaa, mies kerrännyt vähän enemmän.laitan vain murto-osan pakkaseen, olen kerännyt myyntiin tutuille ja tuntemattoimillekin.Tykkään olla metsässä. sielä sielu lepää ja ruumiskin, vaikka kyllä se välillä käy selän päälle.Olimme viimeisellä lomaviikolla puolison kanssa yhdessä marjaassa. Hän sanoi, että näkee minut useammin kuin muuten.

6.7 Lomalla

Olen ollut viikon lomalla, joten olisko aika päivittää vähän kotisivuja?. Olen yrittänyt ottaa rennosti, ei ole ollut mitään suunnitelmia päiville, mutta jotain on tullut touhuttua kumminkin.Viime viikonloppuna sain olla pikkuserkun häissä Helsingissä, oli ihan mukavat häät.Kummitytön rippijuhlat ovat viikon päästä joten vähän erilaista ohjelmaa tiedossa. Mustikatkin alkavat kypsyä, tilauksia on jo jonkun verran.Valtuustostyöskentelystä on nyt lomaa syyskuun alkuun. Puoluekokous on elokuunlopulla Hämeenlinnassa ja piirin tapaminen 11.8 Puumalassa.Ei muutakuin Hyvää kesää kaikille, minä jatkan vielä lomaani kaksi viikoa, sitten töihin.

21.4 Kevät

Kevät tekee kovasti tuloaan, lumet ovat sulaneet viimepäivinä nopeasti.Edellisestä kirjoituksesta on kulunut runsas kuukausi. Torilla ei ollut tungosta, kun olimme kuulemassa kuntalaisia lapsiperheiden asioista tulevaa valtuustostrategiaa varten. Viimepäivinä on kovasti puhuttu Alppilan koulun  opettajan erottamisesta. Mielestäni asia on saanut paljon julkisutta ja välillä on virkamiehillä ollut asiantuntemus tämänpäivän koulumaailmasta hukassa. Tuntuu, että oppilailla on vain oikeuksisa ei velvollisuuksia.Sillä mielestäni opettajn tulisi saada taata opiskelurauha kaikille, myös ehkä esim. ohjaamalla oppilasta ,vaikka käteen tarttumalla luokkatilasta ulos. En hyväksy liiallista voiman käyttö.Tänäpäivänä tuntuu, ettei opettaja voi tehdä mitään luokassa, ettei sitä kuvata tai tehdä valitusta rehtorille.Myös kodilla on vastuu lapsista, ei koulu voi kasvattaa yksin, tarvitaan rajat ja raukautta. Huomenna on valtuuston kokous , ehkä päälimmäisenä asiana nousee Ristiinan aluejohtokunnan valinta.Mielestäni Ristiinan entinen kunnanhallitus esitti henkilöt aluejohtokuntaan ja valtuustossa hyväksyimme sen.Nyt eräät valtuutetut haluavat muuttaa päätöksiä.Mielestäni asia ei kuulu Mikkelin päätäjille, pulinat pois.Seuraavat aluejohtokunnat voidaan valita uusilla säännöillä, jotka pitävät siten koko Mikkelissä.Itse aion olla entisten valittujen kannalla.Meillä on Mikkeliläisillä on näytönpaikka pidämmekö lupauksen entisille Ristiinalaisille, olemme suurennuslasin alla.Tällä päätöksellä rakennamme luottamusta. Saas nähdä kuinka käy.Maakuntavaltuusto kausi alkaa itselläni myös ensikuussa pidettäväällä kokouksella, siitä sitten lähempänä ajankohtaa.

 

16.3 Lapset ja Nuoriso

Maanantaina KD:n valtuutetut ovat torilla kuntalaisten tentattava ennen valtuuston kokousta, tule siis kyselemään ajankohtaisista asioista torille olevaan koppiin 18.3.13 klo 16.Olemme esittäneet kysymyksen miten voimme auttaa vähävaraisia lapsiperheitä? Tämä torilla olo on uuden valtuuston strategia kuuluvaa asiaa.Mielestäni lapsiperheiden hyvinvointiin tulee panostaa, sillä he rakentavat seuraavaa sukupolvea.Toivon, että uudenlaisia ideoita tulee vanhojen toimintatapojen lisäksi.Sillä lapsissa ja nuorissa meidän tulevaisuus. Varhaiseen puuttumiseen tulisi olla rahaa ja työtapoja.Itse olen sitä mieltä, että vanha ajan kodinhoitopalavelu tulisi olla kaikille lapsipeheille saatavilla.Sillä auttaisimme lapsiperheitä, sillä tuttu työntekijä näkee perheen tilanteen ja osaa neuvoa eteenpäin, jos tarvitaan ammattiapua.Tämä toisi säästöjä perheille ja kunnille.

10.2. Hyvää laskiaista

Talvenselkä alkaa taittua, olemme menossa kovasti kevättä kohti.Päivän pidennyksen huomaa jo.Ajattelin kirjoittaa tässä joistakin asioista, joita olen viimepäivinä miettinyt.Ensimmäisenä asiana on Mikkelin kaupungin hyvä tulos.Vaikka tulos tulinkin myyntivoittojen ansioista se on kummminkin hyvä asia. Sillä joka päivä kuulemme lomautuksísta ja irtisanomisista.Sekin hyvä asia, että kaupunki palkitsee työntekijöitä 150€ kertasuorituksella sport-passin kautta. Työntekijät voivat käyttää sen omaksi hyväkseen liikunnan tai kultuurin saralla.Toinen asia, joka on ollut mielessä, oli valtuutettujen sidonnaisuus, jota paikallislehti kyseli.Mielestäni siinä ei ole mitään ristiriitaa, ettei voi kertoa?.Tämä kuitenkin oli osassa valtuutettuja herättänyt kyselemistä kysmyksen tarpeellisuudesta. Haluammeko todella olla avoimia? Itselläni ei ole mitään salattavaan sidonnaisuuksia, ei ole pörrsiyhtiöissä enkä hallituksissa.Ei muuta  kuin hyvää kevättä lukijat-

Kirjoita uusi kommentti: (Napsauta tästä)

123kotisivu.fi
merkkiä jäljellä: 160
OK Lähetetään.

Merja Hämäläinen | Vastaa 03.09.2014 21.55

Suuntaus: viranomaisasiointia ohjataan käymään virtuaalisesti, kehitetään uusia tapoja kasvokkain tapahtuvan kohtaamisen vähentämiseksi. Onko kehitys hyväksi?

Merja Hämäläinen | Vastaa 19.05.2013 18.06

Miltä kuulostaa? Jokaisen vanhuksen on päästävä ulos joka päivä. Satoi tai paistoi. Oli kesä tai talvi. Huvitti juuri sillä hetkellä tai ei.

Merja Hämäläinen | Vastaa 21.04.2013 13.09

Valitukseen Ristiinan aluejohtokunnasta tulee mieleeni vanha sanonta "Parempi laiha sopu kuin mahtava riita".

Merja Hämäläinen | Vastaa 08.03.2013 20.34

Naisten päivänä mieleeni tullutta. Jos naiset yksin päättäisivät, tulisiko satamanlahteen 100.000 eurolla vesisuihkuja?

Katso kaikki kommentit

| Vastaa

Uusimmat kommentit

29.03 | 06:14

Liisa on työkaverina auttavainen ,ahkera ja iloinen ,sinnikäs.

...
26.02 | 12:27

Liisa on tomera nainen ja saa äänensä kuuluviin

...
03.09 | 21:55

Suuntaus: viranomaisasiointia ohjataan käymään virtuaalisesti, kehitetään uusia tapoja kasvokkain tapahtuvan kohtaamisen vähentämiseksi. Onko kehitys hyväksi?

...
19.05 | 18:06

Miltä kuulostaa? Jokaisen vanhuksen on päästävä ulos joka päivä. Satoi tai paistoi. Oli kesä tai talvi. Huvitti juuri sillä hetkellä tai ei.

...
Tykkäät tästä sivusta