Liisan teemat 3

 

Monesti kuulee sanottavan,että pitäkööt maalaiset tiensä itse kunnossa. Tässä kaupungissa on yksityisteitä 480 kpl, yhteensä 1289,758 km, jotka saavat tänävuonna kunnossapito avustusta. uudessa Mikkelissä 750 kpl. Näitä teitä tarvitsevat meidän mökkiläiset, yksityisyrittäjät, puuhuolto, kauppoihin tavaroita toimittavat tavarantoimittajat.

Mielestäni tiet pitävät olla kunnossa koko kunnan alueella, sillä myös elinkeinoelämä pyöriin paljon pyörien päällä. Täällä pitää saada esim. puuta ja elintarvikkeita teollisuuteen myös ruuhka Suomeen

Mikkeli avustaa yksityisteitä , joissa on ympärivuotista avustusta. Tiet voivat hakea perusparannus avusta ( 50%) kustannuksista sekä Pohjois-Savon Elyllä perusparannus avusta, joka on 50% sekä kaupunki tukee 30%,( ympärivuotisen asutuksen osalle) joten tiekunnalle jää 20%omarahoitus osuus. Elyltä saavat tukea vain suuremmat tiehankkeet , joten kuntien  perusparannus avustuksen piiriin jää useampi tiekunta.

Metsäautoteihin saa Kemera-rahoitusta. Se on tarkoitettu turvaamaan metsäautoteiden korjauksia sekä uusien metsäautoteiden rakentamiseen.

Avustus on n. 45-% kustannuksia, jonka päälle tulee arvonlisävero, jonka metsänomistaja saa vähentää verotuksessa.

Mielestäni toissavuonna oleva puuhuollon raha oli hyvä, mutta sen määräaikaisuus ja rahojen riittämättömyys, jättivät paljon korjattavia teitä Etelä-Savoon.

Siksi toivonkin, että puuhuollonrahaa tai Elyn kautta tulevaan rahaa tulisi ohjata Etelä-Savoon enemmän, tietysti tämä on maanhallituksen asia sekä kansaedustajien asia, ei niinkään kunnanvaltuutetun.

Itse olen ottanut tämän yhdeksi vaaliteemaksi, sillä asun yksityistien varressa ja olen ollut maaseutu-ja tielautakunnan jäsenenä kuluvana valtuustokautena. Olen myös yhden tiekunnan puheenjohtaja (78 osakasta)ja yhdessä tiekunnassa toimitsijamiehenä tai naisena.

Alemman tieverkon kunnosta riippuu myös alueen elinvoimaisuus.

 

Miksi kunnan vastattava palveluista?

Mielestäni peruskunnan tulee hoitaa palvelut kuntalaisille. Tietysti tarvitsemme mukaan kolmatta sektoria ja yksityisiä palveluntuottajina täydentämään palveluja.

Jos annamme peruspalvelut yksityiselle, siinä on vaarana, että hinnat lähtevät nousemaan ja kunta jää maksumieheksi. Myös silloin yritys pääsee monopoli asemaan ja voi sanella palvelujen hinnan.

Toivon, että pienet sos.-ja terveyspalvelujen tuottajia suositaan, eikä kansavälisiä isoja firmoja, jotka tavoittelevat voittoa ja verotulot menevät muualle kuin kyseiseen kuntaan. Sillä paikalliset monetkin pienet yrityksen eivät voi kilpailla hinnalla.

Paikallisilla pienillä yksityisyrittäjillä on työllistävä vaikutus ko. paikkakunnalla ja verotulot jäävät kuntaa.

Ostopalveluissa olemme saaneet tämän huomata Mikkelissä kuluvalla valtuustokaudella. Sillä omatuotannon kehitys on jäänyt" lapsen kenkiin"

 

 

Toivon, että voimme panostaa omaan palveluun ja sen lisäksi tehdä yhteistyötä yksityisyrittäjien kanssa.

Tänään 10.9.2012

 Puheenjohtaja Päivi Räsänen puuttui  yhteen KD:n vaaliteemaan, lasten kotihoidon kuntalisä. Tämä on minukin yksi vaaliteemoistani.Mielestäni kaupungimme tulisi alkaa maksaa ainakin aluksi alle 2-vuotiaiden hoidosta kotona Mikkeli-lisää. Sillä se mahdoltaisi, jomman kumman vanhemman kotiin jäännin, eikä meidän tarvitsisi rakentaa päivähoitopaikkoja eikä palkata lisää henkilökuntaa. Perhe voisi hoitaa kaikki  allekoulu ikäiset kotona. Tällä tavoin päivähoitopaikkoja jäisi niitä tarvitseville.Ymmärrän päivähoidon tarpeen lastensuojelu tai lapsen kehityksen ym. takia.Sillä tällä tavalla luomme lapselle perustuvallisutta ja tasaisemman lähtökohdan kasvulle. Onhan se tosi asia, että jos haluamme Etelä-Savoon +35-vuotiaita ja lapsiperheitä.? Niin meidän tulee panostaa heihin, tämä on yksi keino. Tehdään arvovalinta, joka kantaa tulevaisuuteen, panostetaan oikeasti lapsiin ja perheisiin, tuethan minau siinä työssä.

1. Lasten hoitoon kotona Mikkeli-lisä

2. Peruspalvelut pidettävä kuntasektorilla-Ei ykstyistämistä ilman vastuutata

3. Yksityisteiden merkitys koko Mikkelille

Uusimmat kommentit

29.03 | 06:14

Liisa on työkaverina auttavainen ,ahkera ja iloinen ,sinnikäs.

...
26.02 | 12:27

Liisa on tomera nainen ja saa äänensä kuuluviin

...
03.09 | 21:55

Suuntaus: viranomaisasiointia ohjataan käymään virtuaalisesti, kehitetään uusia tapoja kasvokkain tapahtuvan kohtaamisen vähentämiseksi. Onko kehitys hyväksi?

...
19.05 | 18:06

Miltä kuulostaa? Jokaisen vanhuksen on päästävä ulos joka päivä. Satoi tai paistoi. Oli kesä tai talvi. Huvitti juuri sillä hetkellä tai ei.

...