20.01 Mietteitä

Viime viikolla oli uuden Valtuuston seminaari. Teimme historiaa, sillä käytimme esimmäisenä päivänä tietokonetta kyselyihin vastaamiseen. Tämä on sitä uutta digi-Mikkeliä.Itse kylläkin jäi vähän kaipaamaan keskustelua uusien ja vanhojen valtuutettujen kanssa.Nyt on laitettu suunitelmia paperille ja työstäminen alkaa uudeksi strategiaksi, joka hyväksytään keskäkuussa.Huomenna on valtuuston kokous. Aloitamme uuden kauden Tuomiokirkosta jumalanpalveluksella. Valtuustossa varmaankin keskustellaan henkilösuunnitelmasta ja tasapainoisen kasvun ja talouden ohjelman hyväksymisestä lisäksi on henkilövalintoja aluejohtokuntaan ja lautamiehiksi.Lautakunnat alkavat tällä ja ensiviikolla pitämään esimmäisiää kokouksia. Itselläni on 29.1.13 esimmäinen Maaseutu-ja tielautakunnan kokous.Siitä se alkaa tämä neljävuotis kausi.

07.01. Hyvää vuoden jatkoa

Vuosi on vaihtunut ja on päästy joulunpyhistä.Alkaa härkäviikot.Lomailen tämän viikon.Joulu menikin sairastaessa oikein koko perheen naisväellä.Onneksi helpotti.Olen eilen ja tänään ahkeroinut yhdistysten tilijen kanssa, nyt tehty.Voi alkaa suunitella kokouksia.Tässä vaiheessa sitä tuumaa, miksi on ottanut itselle kaikenlaisia hommia? Koitijoukot vihjailee, etten osaa kieltäytyä ja aika tulee pitkäsi kotona ollen.En täysin allekirjoita asiaa.Voihan siinä vähän perää ollakin vai ei? Kai tämä oli tyypillinen savolainen vastaus.?.On kyllä ollut vähän seesteinen olo, ei tiedä mistä aloittaisi? Onkohan tämä sitä hidastamista?.Ei muutenkuin hyvää loppuvuotta kaikille.Ensiviikolla kerron Valtuustoseminaarista.

21.12.12 Hyvää Joulua

Haluan toivottaa kaikille ystävät ja tuttavat oikein rauhaisaa Joulun aikaa. Itselläni on vielä pari työpäivää edessä. Olen aaton ja tapanin  vapaalla. Joulupäivänä iltavuoro.Olen ihan mielelläni töissä, sillä meillä kiertää vuorot, jos ensi jouluna olisin minun vuoro olla vapailla.

6.12 Hyvää Itsenäisyyspäivää

Vietämme tänään Suomen 95-vuotis Itsenäisyyspäivää. Mitä se itsekullekin merkitsee? On hyvä joskus hiljentyä asian äärelle ja miettiä mitä itsenäisyys merkitsee sinun elämässä.? Itselleni on tärkeää saada asua vapaassa maassa , saada tehdä työtä ja puhua omaa kieltä. Ehkä pidän joskus itsenäisyttä itsestään selvyytenä. Isäni, jo edesmennyt oli rintamalla lähes viisvuotta ja taistelti tämän isänmaan itsenäisyydestä. Muistan häntä tänään kiitollisin mielin.Itse olin sain olla tänään tarjoamassa ruokaa sitä tarvitseville, se kiitollisuus näkyi näiden ihmisten kasvoista ja sanoista.Sillä pieni teko voi merkitä lähimmäiselle paljon. Kiitos kaikkille mukana olleille ja kaikille teille, jotak teitte tämän tapahtuman mahdolliseksi. Hyvää itsenäisyyspäivää meille kaikille ja pidetään lähimmäisistämme huolta.

2.12 Hyvää adventin aikaa

Olemme saaneet lumipeitteen, joten talvi tekee viimeinkin tuloaan myös meille.Eilen olimme puolueen Adventti kahveilla Mikkelin torilla, porukkaa kävi mukavasti, hämmästelivät, kun oli kahvia ja kakkua tarjolla, vaikka ei ole vaaleja tulossa.Mielestäni pitää olla esillä koko vaalikausi, eikä vain vaalien alla.Sillä kuntalisilla on asioita, joihin he haluavat vaikuttaa mielstäni nämä tapaamiset ovat oikeapaikka kuulla kuntalaisia.Syntyi monta keskustelua tärkesitä asioita, jotka ihmisiä askarruttavat täällä Mikkelissä.Huomenna on taas valtuustonkokous ja seminaari.Saamme uudet lautakunnat, jotka aloittavat vuoden alussa nelivuotiskauden.Toivotan sinulle lukijani rauhaisaa adventin aikaa ajan kiireestä huolimatta.

16.11 Uusi Valtuustokausi avattu

Viime maanantaina alkoi uusivaltuustokausi, pitkällä kokouksella.Veroprosentti ja talousarvio hyväksytty.Itse olisin ollut valmis hyväksymään suuremman veronkorotuksen, mutta enemistö päätti, että 0,25 % riittää. Saas nähdä kuinka käy.? Toivottavasti Sotenbudjetti tulee toteutumaan esitetyssä muuodossa.Itse epäilen , että voimme säästää mielenterveyskuntoutujien asumispalveluista 1.5 milj. euroa, elemme jätä heitä hoitamatta,sillä korvaavia palveluja ei ole luotu ja uusien toiminta tapojen sisään ajaaminen vie oman aikansa, ennekuin säästöt syntyvät.En vastusta uusien toimintamallien kehittämistä ja työtapojen tarkastelua. Vuoden päästä olemme viisaampia asian suhteen, miten kävi.

03.11 HYVÄÄ PYHÄINPÄIVÄÄ

Haluan toivottaa kaikille Hyvää Pyhäin päivää. Näin vaalien jälkeen on hyvä hiljentyä miettimään poisnukkuneita rakkaitamme.He ovat antaneet meille tämän elämän, miten sen käytämme ja miten sitten meitä muistellaan.Kävin eilen jo hautausmaalla viemässä havuja ja kynttilöitä läheisten haudoille.Mietin siinä heitä ja mitä he ovat minuun vaikuttaneet?, että minusta on tullut tälläinen, kun olen. Nöyräksi tekee, toivottavasti nöyränä osaan pysyä myös näissä luottamustoimissa.

Kiitos 30.10

Nöyrä Kiitos kaikille äänestäjille.Valtuustopaikka irtosi niukasti, mutta jatkopaikka tuli. Huomenna on vielä virallinen vahvistus, saada nähdä tuleeko lisää ääniä.?Todennäköisesti äänimäärä on 118.Onhan se vähemmän, kuin 4 vuotta sitten, mutta kansa on puhunut ja pulinat pois. Tänään oli ryhmässä keskusteluja lautakuntapaikoista neuvottelut alkamassa. Uusivaltuusto kokoontüu jo 12.11.12. Helppo kausi ei ole tulossa, mutta nöyrästi eteenpäin teidän tuella. Yhteyttä saa pitää koko valtuustokauden ajan.

Torilla ja Stellassa 26.10

Torilla tänään hiljaista, vaaliteltalla kävi jokunen juomassa kakkukahvit. Esitteitä tuli jaettua ja lastatkin kelpasivat. Tapasin monia tuttuja, oli kiva vaihtaa kuulumisia.Stellassa oli vieraanamme sisäministeri Päivi Räsänen.Ehdokas orkesteri esiintyi sekä ehdokkaat käyttivät puheenvuoron. Huomenna vielä torille ja Stellaan sitten vaalityötehty. Odotellaan sunnuntai- iltaa kuinka käy.Olen Rämälässä vaalilautakunnassa vaalipäivän.

21.10 Terveisä Mäntyharjulta

Sain olla viikonloppuna Valkonauhan syyspäivillä Mäntyharjun Lankaniemessä. Saimme eilen hyvän opastuksen kenkäverossa  Helena Partaselta ja tutustuimme Mikkeliin kiertoajelun avulla.   Siirryimme sitten Lankaniemeen ei muuta kuin syömään heti. Vietimme iltaa saunojen ja toisiin tutustuen leikin merkeissä. Löysimme itsestämme uusipiirteitä ja ominaisuuksia. Tänään aloitimme aamupalalla, jonka jälkeen siiryimme Mäntyharjun kauniiseen kirkkoon.Saimme toimia palveluryhmänä kirkossa.Palasimme lounastamaan Lankanniemeen. Sitten oli vuorossa virallinen syyskokous, jonka jälkeen joimme päiväkahvit. Sitten lähdimme kotia kohti, tällä kertaa oli lyhyt matka. Nämä yhdistyksien reissut auttavat jaksamaan arjen työssö sekä kotona, osaa taas arvostaa perhettä ja työtä. Huomenna alkaa loma ja viimeinen viikko vaalityössö, viikonpäästä selviää irtoaako valtuustopaikka? Toivossa on hyvä elää, mutta maailma ei kaaadu siihen, jos paikka jää saavuttamatta.

18.10 Menovinkit

Markkoinoilla oli eilen porukkaa kahvi ja kakku maistui markkinakansalle. monet äänestäjät miettivät vielä ehdokasta, joten vielä on vaalityötä tehtävä.Huomenna minut voi tavata Anttolassa Salen edessä n. klo 15.Tulehan KD:n teltalle kahville.

15.10

Tänään viimeiset esitteet jaettu, tarroja liimattu tulitiikkulaatikon kanteen.Tulehan tapamaan ke 17.10 Mikkomarkkinoille . Olen aamupäivästä KD:n teltalla.

Torilla ja vaalitilaisuudessa 13.10

Aamusta lettujen paistossa torilla, letut maistuivat, vaikka paistajalla vähän taito ruosteessa.Äänestäjijä mukavasti liikkeellä. Omassa vaalitilaisuudessa vähän porukkaa, mutta määrän korvasi laadun. Kiitos ystävät iltapäivästä.Huomenna ehkä Mäntyharjulle puoluetoveria auttamaan esitteiden jaossa.

 

Liisan oma tilaisuus 12.10

Olen huomenna tavattavissa Sotkulla(Jääkärinkatu ) kerhohuonella klo 13 -15.Tule juttelemaan kanssani kuntavaaliteemoistani ja sinua kiinostavista asioita, kera kahvin ja pullan.

Vaalikoneet 8.10

Olen täytellyt seuraavat vaalikoneet Yle,MTV3, Länsi-Savo ja Sosiaalinen vaalikone.Länsi-Savon vaalikoneen kanssa ongelmia, toivottavasti näkyvät tänään.Sosiaalisessa vaalikonessa, vielä täyttämistä.Käyhän lukemassa, jos kiinnostaa.Muuten vietän vapaa päivää töistä. On lapsen vanhempainvarttia, valtuustokokous ilalla ja koti töitä vaihteeksi. Hämmästyin kuin autoliike, josta ostin auto, ei olekaan enään piirimyyjä.Olisin tarvinnut huoltoa, automallissa todettu maahantuojan toimesta vikaa jarrusylinterissä, lähin huoltopaikka Jyväskylä ja Kouvola. Sain Jyväskylään v.43 viimeisen ajan, toivoa sopii, ettei mitään satu enne sitä.Auto toiminut moiteetta.

Torilla ja Stellassa 6.10.

Olin tänään KD:n teltalla lettujen jaossa.Porukkaa kävi mukavasti ja letut maistui. Kiitos paistajille Riittalle ja Raijalle. Sari Essayah oli vieraanamme ja vauhdittamassa kunnallisvaali kamppaniaamme. Hän esiintyi kauppakeskus Stellassa.Ehdokas orkesteri esiintyi myös. Kamppanointi kiristyy lähiviikkoina, liikuvia ääni on vielä paljon, töitä on tehtävä vielä kolme viikkoa. Sitten nähdään mitenkä käy, irtoaako valtuustupaikka vai ei? Ensiviikolla on esitteiden jakoa ja oma vaalitilaisuus 13.10.12 klo 13- 15 Sotkulla( Jääkärinkadulla) tarkempi osoite on kerhohuone, ps. käynti pihapuolelta.

Ajatuksia 03.10.

Viime päivinä on kovasti puhuttu kokoomuksen esittämästä 1.päivän palkattomasta sairaslomasta, sekä mahdolliseta palkanleikkauskesta. Se on herättänyt viimeisissäkin työpaikan hiljaisissa mielipiteitä.Itse olen ajatellut oliko tämä, joku kokoomuksen jippo tai joku mielipiteitä jakava kannanotto? Vitsiksikin se on huono.Ajatella jotakin pienipalkaista hoitajaa, joka ei uskalla olla pois, jos talous on laskettu tarkalle, elämä kaatu, jos pitäisi olla töistä pois. Ainahan joukkoon mahtuu pinnareita, mutta tämä ei siihen tehoa. Työelämässä olevia pitäisi käsitellä toisella lailla, olla rakentavassa hengessä ei provosoida ihmisiä.Tämä voi lisätä pahoinvointia ja työssäuupumista.Toivon, että tämä asia on ei tule toteutumaan tälläisenä.

Numero saatu

Tänään 27.9  on tärkeä päivä, vaalinumero saatu ja tästä alkaa vaalityö, esitteet menossa painoon , vaalikoneisiin vastailtu ja vielä vastailtava.Huomenna vielä lomaa, lauantaina kurssikavereiden tapaaminen.Muista numero 187.

Matkalla Itä-Suomessa

25.9

Tänään tuli käytyä Karhulassa tätiä katsomassa. Lähdimme aamulla enoni kanssa ajaelemaan kohti Karhulaa. Johan oli tulessa rekka-autoja,ei oikein päässyt ohi.Kyllä valtatie 13 pitäisi saada ohituskaistoja, vaikka minulla ei kiire ollutkaan.Tuli enon kanssa tienlaidat harvennettua, niin menessä kuin tulessa ja juteltua vähän politiikkaa. Tuli hyvä olo reisusta, sillä enoni on jo 82 v ja tätini 84 v.

Siivouspäivä

19.9

Tänään olen ollut ahkera. Olen siivonnut koko huushollin, kuka meillä oikein sotkee?.Saunakin tuli pestyä.Ulkona on syksyinen keli, ei haittaa minua.Ilalla cp-yhdistyksen kokous.Tytär soitteli, on tulossa koulusta kotiin linja-autolla,lupasi tehdä ruokaa.On mukavaa, kun lapset auttavat jo kotitöissä.Jalkahoito tilattu perjantaiksi, huomasin, että lahjakortti mennyt vanhaksi jo, mutta sain vielä jalkahoitoon ajan.Hieroja ensiviikolla.On lahjakortteja vielä käyttämättä keväästä, mitenkä se aika menee niin nopeasti.?

Tiistai 18.9

Tänä aamuna on tutkittu painopaikkojen tarjouksia ja tehty esittteestä haahmotelmaa, pitää vielä päättää painoa paikka mahdollisesti tällä viikolla, jotta saisi esitteet ajoissa jakoon.Ei tahdo huomata ajankulua, kun istuu koneella.Tänään vielä ohjelmassa pari kaupunki reissua, autonhuoltoa, ilalla valkonauhan  johtokunnan kokous.

Lepopäivän ratoksi

16.9.

Oltiin tänään mieheni kanssa puolukassa, saimme 6 ämpärillistä  puolukoita, vielä jäikin.Täyttyy mennä vielä loppuviikosta uudellen.Kyllä meillä on ihan luonto, syksyn värit ovat hienoja.Ilalla olin puoluemme kunnallisvaali infossa, meillä on hyvä joukko ehdokkaita tulevissa kunnallisvaaleissa.Peruspalvelut puhuttivat meitä ja niiden järjestäminen.Huomenna ehdokaslistojen vienti vaaliasiamiehen kanssa, tulee sekin asia nähtyä.

Lomaa odotellen 14.9.12

Maanantaina alkaa kesäloma, pidin jo osan kesä-heinäkuussa.Olenkin jo odotellut lomaa,oli 8 pv työputki.Huomenna vielä Helsinkiin, Valkonauhaliiton syyskokousen asioita valmistelemaan.Kyllä VR:llä menee hyvin, kuin voi myydä loppuvuoden la-junavuorot 10€ suuntaansa veturin kautta.(jäseneksi pääsee vr:n sivuilla).Suunitelmissa marjastusta sekä vaalityön suunnittelua, kyläilyä sekä JOUTEN OLOA, luit oikein.

Torilla 8.9.2012

Tänään oli KD:n teltalla väkeä. Kahvi maistui samoin Riitan leipoma kakku.Mahdollisia äänestäjijä kiinnosti teemamme, jotakin vain kahvi ja kakku.Oli kiva tavata tuttuja ja tuntemattomia.Törmäsin kahteen eri ihmiseen, joita en ole tavannut vuosiin. Oli mukavaan, kun he muistivat minut vielä vuosien takaa.Olen lohduttanut ihmisiä, jotka eivät minua tunne, että kerran tavatessaan minut, jään mieleen.En ehkä aina positiivisesti, mutta mieleen kummminkin.Saimme ainakin yhden uuden ehdokkaan, hyvä Tuomo.Meitä on hyvä porukka, mutta lisää mahtuu mukaan, joten kiinnostuneet ilmoittautukaahan nopeasti.

 

Tänään 4.9.12

 Tämän illan valtuustokokousella oli aika mielenkiintoinen loppu. Siellä vaihtoi kaksi valtuutettua leiriä.Timo Hirvosen siirtyminen KD:hen ja Pertti Lehtisen siirtyminen 1 miehen ryhmäksi lähelle keskusta puoluetta. Huomasin , että KD:llä on taas kaksi valtutettua.Viime aikoina puolueissa  on ollut liikendintää enemmäkin Etelä-Savossa.Kilpailu kunnallisvaaaliehdokkaista on näköjään kovaa.Toivotan kaikille vaalimenstystä.

Kirjoita uusi kommentti: (Napsauta tästä)

123kotisivu.fi
merkkiä jäljellä: 160
OK Lähetetään.

Merja Hämäläinen | Vastaa 02.12.2012 11.57

Kiitos Liisa! Olet touhukas, aikaansaapa ihminen niin politiikassa kuin muussakin. On ilo olla tukemassa sinua. Eteenpäin, sanoi mummo lumessa.

Katso kaikki kommentit

| Vastaa

Uusimmat kommentit

29.03 | 06:14

Liisa on työkaverina auttavainen ,ahkera ja iloinen ,sinnikäs.

...
26.02 | 12:27

Liisa on tomera nainen ja saa äänensä kuuluviin

...
03.09 | 21:55

Suuntaus: viranomaisasiointia ohjataan käymään virtuaalisesti, kehitetään uusia tapoja kasvokkain tapahtuvan kohtaamisen vähentämiseksi. Onko kehitys hyväksi?

...
19.05 | 18:06

Miltä kuulostaa? Jokaisen vanhuksen on päästävä ulos joka päivä. Satoi tai paistoi. Oli kesä tai talvi. Huvitti juuri sillä hetkellä tai ei.

...
Tykkäät tästä sivusta